A bőrápolás 10-parancsolata

2021 október 15

bőrápolás

  

  1. A bőrápolási rutinodat csak helyes bőrdiagnosztika után érdemes felállítanod - előbb határozd meg a bőrtípusodat - a faggyútermelés alapján lehet normál, zsíros, száraz vagy kombinált - és a legfontosabb bőrápolási céljaidat. Az érzékenység és a vízhiány nem bőrtípusok, hanem olyan bőrállapotok, amelyek bármely bőrtípust kísérhetik.
  2. Egy alaprutin 3 legfontosabb lépése az arctisztítás, a hidratálás és a fényvédelem. Előbb ezek legyenek rendben, minden más csak ezután következik.
  3. A jó rutin támogatja a bőrfelszíni emulzió egyensúlyát, nem pedig beleavatkozik, kerüld a szélsőségeket. A magasabb hatóanyag-tartalom nem feltétlenül jelent nagyobb hatékonyságot!
  4. A kevesebb több - főleg, ha érzékenységre hajlamos a bőröd. Nem kell, hogy a rutinod 10 lépésből álljon, nem lesz hatékonyabb, ugyanakkor a túl sok termék növelheti az irritáció esélyét.
  5. Egyszerre csak egy új terméket, aktív hatóanyagot vezess be a rutinodba! Kezd azzal, amelyik hatása számodra a legfontosabb. Ha többet erőltetsz bele, rossz reakció esetén fogalmad sem lesz, mi okozta, ugyanakkor jó reakció esetén sem fogod tudni, minek köszönheted.
  6. Arra költsd a legtöbb pénzt a rutinodban, amitől a legnagyobb változást várod (pl. szérum, targetált kezelések).
  7. Nem kell, hogy minden terméked ugyanattól a márkától legyen. Ez csak marketing.
  8. Fényvédelem nélkül nincs értelme anti-agingről beszélni. A kulcsszó a megelőzés.
  9. Egy jó rutin sokat tehet a bőrödért, de makacs bőrprobléma esetén (pl. akne, hiperpigmentáció, allergia stb.) mindig fordulj szakemberhez!
  10. Ne trendekre, hanem csakis a saját bőrödre hallgass. Minden bőr más. Ismerd ki a sajátodat és tudd, mi a jó neki - csak ez számít.

A bejegyzés szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, bőrápolási tanácsadó, kozmetikus

 

www.neilacare.hu

 

Szólj hozzá

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.


Hasonló cikkek

nyaralás , neilacare
Elengedhetetlen Neila Termékek a Nyaraláshoz

2023 június 08

Elolvasom ➡

hajápolás, nyári hajápolás
A Nyári Hajápolás Titkai - Védd és Tápláld Hajad a Nap Sugaraitól!

2023 június 06

Ahogy beköszönt a nyár, és a nap sugarai egyre erősebben érik a bőrünket, ne feledkezzünk meg a hajunk védelméről sem! A haj ugyanúgy ki van téve az UV-sugarak káros hatásainak, mint a bőrünk, ezért fontos, hogy megfelelően gondoskodjunk róla. 

Elolvasom ➡

testápolás, testradír, dry brushing, száraz kefe
Miért jó száraz kefét alkalmazni?

2023 május 31

A dry brushing vagy száraz dörzsölés egy olyan technika, amely során egy természetes sörtéjű kefével finom, körkörös mozdulatokkal átdörzsöljük a száraz bőrünket.A száraz kefe könnyen használható otthoni testápolási rutin részeként

Elolvasom ➡