A legjobb hatóanyag kombinációk

Legjobb hatóanyag kombinációk

 

Először is fontos leszögezni, hogy minden bőr más. Attól még, hogy valami sokaknak bejön és a papírforma alapján működik, nem biztos, hogy neked is fog. Ez fordítva is igaz - van, ami másoknak gondot okoz, neked pedig valamiért mégsem. Mindig csakis a saját bőrödre hallgass, amikor az alábbi kombinációkat kipróbálod.

 

Hialuronsav + Bármi

 

A hialuronsav minden összetevővel jól kijön, nem igazán tudod elrontani, akár egyéb aktívokat is “hígíthatsz” vele (pl. a niacinamid szérumodat). Természetesen van, aki még a hialuronsavra is érzékeny, de általánosságban elmondható, hogy nincs kereszthatása semmivel, és mindennel jól kijön.

 

 

  Hialuronsavas krém

Retinol + Niacinamide

 

Amikor elkezdesz retinoidokat használni, a bőr ceramid (a hidrofil lipid fontos része) termelése átmenetileg csökken, így a bőr kevésbé védett és esetleges negatív mellékhatások tapasztalhatók - pl. hámlás, érzékenység, csípő, égő érzés.

A niacinamid támogatja a bőr barrierjét és segíti a ceramid szintézist, így remekül tudja ellensúlyozni a retinoidok esetleges negatív mellékhatásait.

 Retinolos arcszérum

 

BHA + Niacinamide

 

A szalicilsav és a niacinamid igazi szuperpáros a tág pórusok és a fekete fejű komedók karbantartására.

 

 

C-vitamin + Ferulsav + E-vitamin + Resveratrol kombinációi

 

Ezek a hatóanyagok komplex antioxidáns hálót képesek kialakítani egymás munkáját támogatva - különösen az SPF-ed alatt tesznek remek szolgálatot, így minden anti-aging rutinban ott a helyük.

  

 C vitaminos arckrém

  

Malin E-vitaminos arckrém

C-vitamin + SPF

 

Egymást erősítve lépnek fel a szabadgyökök és a napsugarak okozta károk ellen.

 Sejtmegújító szérum
Spf 30

Mi a helyzet a hámlasztó savakkal és a retinoidokkal?

 

Teljesen egyéni, hogy kinek mi válik be. Érzékeny bőrűeknek és kezdő bőrápolóknak nem javasolt ez a kombináció, de ha már tapasztalt hámlasztó és retinolozó vagy, kipróbálhatod retinol elé mind az AHA, mind a BHA savakat. Érdemes ilyenkor gyenge vagy közepesen erős hámlasztókat használni, az erősebb savakat inkább váltogasd a retinollal, bármennyire is tapasztalt vagy. Hiába érzed úgy, hogy minden rendben, hosszú távon kialakulhat érzékenység (ami sosem fog elmúlni), és nagyon nehéz lesz rendbe tenni a barrieredet.

 

Ha bizonytalan vagy, mindig végezz pötty tesztet. A bőr állapota állandóan változik, érzékenyebb időszakokban ne erőltesd.

Még akkor is, ha huzamosabb ideig minden rendben van, figyeld a bőröd, és már a legkisebb negatív jelre is vegyél vissza.

 

 

PHA savas arctonik

 

 Dermaceutic retinol arckrém

Amit semmiképpen se erőltess: Benzoyl-peroxide + Retinol

 

Nemcsak az irritáció lehetősége miatt, hanem azért is, mert egész egyszerűen kiütik egymás hatását. Válaszd szét őket külön bőrápolási rutinokba.

 

A bejegyzés szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, bőrápolási tanácsadó, kozmetikus

 

 www.neilacare.hu

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags