Őszi bőrápolási rutin tippek

Őszi bőrápolási rutin tippek

 Az évszakok váltakozásával a rutinodnak is lépést kell tartania. Íme, 5 tipp hogyan alakíthatod át a nyári bőrápolási rutinodat őszi rutinná.

 

 

  1. Gyengédség

Tedd el a géles arctisztítóidat. Ősszel még fontosabb, hogy nem habzó, szupergyengéd arctisztítókat válassz, pl. arclemosó tejeket és selymes arctisztító balzsamokat. 

 

 

 

 

 

 

Javasolt termékek:

 

  1. Táplálás

A hialuronsavas, vízmegkötőkkel teli szérumok, fátyolmaszkok remek szolgálatot tehetnek a nyári vízveszteség pótlására, de ahhoz, hogy a vizet meg is tudja tartani a bőröd, a nedvességet be kell zárnod keramidos, ureás tápláló hidratáló krémekkel, amelyek olajat is tartalmaznak (az olajok passzív hidratálók, azaz bevonatot képeznek a bőr felszínén, így gátolják a bőr láthatatlan vízleadását). Kezdetben az is szuper, ha a nyári hidratáló krémedhez teszel 2-3 csepp olajat, hogy felturbózd.A szkvalán, jojobaolaj könnyű olajok, így minden bőrtípus számára ideálisak. Ebben az időszakban önmagában is elkezdheted használni a bőrápoló olajodat a hidratálókrémed előtt. 

Javasolt termékek:

 

 

  1. Barrier védelem

A sérült barrier (a barrier bőr külső védelmi vonala, amely 2 részből áll: szarurétegből - ez a téglafal + lipidekből - ez a habarcs, ami összetartja a szarusejteket) rengeteg irritációhoz vezet, hiszen a bőr ilyenkor védtelen a fertőzésekkel, kórokozókkal szemben. Ilyenkor az is irritálja, ami eddig nem, ezért fontos, hogy legyen a rutinodban sebgyógyító, regeneráló, nyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagot tartalmazó szérum vagy krém. A panthenol, a centella/madecassoside, a niacinamid és a béta-glükán remekül támogatják a barriert. A panthenolt, a centellát és a niacinamidot (B3-vitamin) biztosan ismered már, a másik kettőt érdemes megismerned egy picit közelebbről is.

A Madecassoside az ázsiai gázló vagy más néven Gotu Kola vagy Centella aktív összetevője, "cica"-ként is ismerheted a cica krémekből. Bizonyított sebgyógyító és nyugtató hatása van. Erősíti a védőréteget, valamint csökkenti a bőrpírt és a viszketést (a psoriasis-os bőrökre is kiváló). A Béta-glükánnak szintén nagyszerű bőrregeneráló és sebgyógyító hatása van, emellett hidratálja és nyugtatja is a bőrt. 

Javasolt termékek:

 

 Panthenol ceutic arckrém

  

  1. Hámlasztás & őszi kezelések

Ősszel már nyugodtan bevállalhatod az AHA-savas hámlasztó kezeléseket (az AHA-savak - pl. a glikolsav fényérzékenyítenek, ezért ősszel-télen javasolt a magasabb hatóanyag tartalmú kezeléseket és mélyhámlasztásokat elvégeztetni). Persze ilyenkor is légy óvatos, nehogy túlhámlaszd a bőrödet. Ha mégis így történne, használd az előző pontban felsorolt termékeket.

 

Javasolt termékek :

 

Bőrfeltöltő szett

  1. Fényvédelem

Az SPF ebben az időszakban is fontos, mivel az UVA-sugarakat nem szűri ki a felhőtakaró. Ebben az időszakban az SPF 30 is elég lesz.

 

Javasolt termékek:

 

 

+1 tipp: Kerüld a forró fürdőket, és használj párásítót - hidd el, meg fogja hálálni a bőröd.

 A poszt szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, kozmetikus

www.neilacare.hu

 

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags