Török Bea, MAC Influencer & Social Media Marketing Manager

Török Bea, MAC Influencer & Social Media Marketing Manager

A szépség világába még gyerekként vezetett be anyukám. Mindig nagyon figyelt a külsejére, sosem lépett ki a házból smink, haj, szép ruha nélkül. Az első rúzs, amit kipróbáltam, az ő hőre színt adó „Mystic” rúzsa volt.. Nemrég nosztalgiából rendeltem egyet az interneten, de messze nem volt olyan jó vele a tapasztalatom, mint az eredeti terméknél. Az első krémem pedig anyu Ponds kréme volt, még mindig emlékszem a doboz színére.

Később, édesanyám hirtelen bekövetkezett halála után bementem a szobájába: az ablakpárkányon állt a kis tükre, mellette a sminkszerei, amiket én adtam neki, érintetlenül, ahogy ő hagyta őket; le is fotóztam őket, hogy megmaradjon nekem emlékként. Görcsösen ragaszkodom minden emlékfoszlányhoz, ami belőle maradt. Legszívesebben amúgy én is az ablak előtt sminkelek, állva, mert mindig rohanok három gyerek és a munka mellett.

 Karrier és család 

A MAC-hez lassan 12 éve kerültem egy éles kanyart követően, megmászva a szamárlétrát, szinte minden létező (és már nem létező) pozícióban dolgoztam, mindig töretlen lelkesedéssel. Nem titok, hogy imádom a márkát, a munkám, sokszor olyan rajongással beszélek a brandről, mint a saját gyerekeimről. Elképesztően szerencsés vagyok, hogy a munkám egyben a szenvedélyem is, fantasztikus élményekkel lettem gazdagabb a MAC által, sok barátot köszönhetek a brandnek, ezek számomra a legnagyobb kincsek, vigyázok is rájuk. A kollegáim a legszuperebb emberek, nagyon szeretek velük lenni. Az irodánkban sok nő dolgozik egy helyen, de olyan békében és szeretetben, amit az ember csak akkor hisz el, ha tényleg meg is tapasztalja.

 

 

Sminkkészletemben csak a márka termékei vannak, bevallom, nem is vagyok kíváncsi a konkurens márkákra, ez talán hiba, de én ennyire hűséges vagyok. Persze nyitott vagyok, sokat olvasok, hallok az új bevezetésekről, figyelemmel kísérem a piacot.

Nagyon ritkán van időm pihenésre, és azt hiszem, sajnos nem is könnyen kapcsolódom ki, ha mégis, akkor aktívan, sportolva, természetben túrázva, barátokkal főzöcskézve, beszélgetve. Aludni is keveset szoktam, több évnyi lemararadásom gyűlt már össze, ezt az interjút is éjszaka írom.

Sajnos nem tudok egy reggeltől estig tartó, nyugis pizsamanapot tartani, mivel lelkiismeretfurdalásom lesz tőle. A legfárasztóbb hétvégén is rákényszerítem magam, hogy rendes ruhába öltözzek és kimenjek a természetbe. Valószínűleg nem helyes, hogy nem tudok csak úgy, önostorozás nélkül létezni, sorozatokat nézni, ezen még dolgoznom kell. Amúgy a természetben és sport által töltődöm leginkább, most pont a teniszért bolondulok, de a pilates is örök szerelem.

 

 Az anyaságról 

Csodálatos és fárasztó is egyben, de ezzel nem mondok túl sok újat. Fantasztikus lányaim vannak és én rajongok értük: már most nagyon érzékenyek a külvilág történéseire, nyitottak, kíváncsiak. Apukájuk legnagyobb bánatára pedig már a 3 éves is rutinosan kisminkeli magát.

 Szeretném, ha magabiztos, erős nők lennének, akik véghezviszik a céljaikat, kiállnak a jogaikért, véleményüket át tudják adni, ugyanakkor kedvesek, segítőkészek. Mindezeken túl boldogok, az életbe belenevetők. És lazák, nem olyan görcsösek, mint én (na jó, csak ritkán). 

 

Bőrápolás 

Nagyon szeretnék sokkal többet foglalkozni a bőrömmel… de ezt is rohanósan teszem az utóbbi időben. Reggel hideg víz, utána micellás arctisztítás a Biodermával, aztán mindennap felteszem a DM saját márkás Q10 tapaszát. Ennél jobb terméket még nem találtam a sötét karikáimra és a szarkalábakra, 20 perc alatt kivasalják az éjszaka nyomait. Napi rutinom változik, mivel minden nap máshoz van kedvem: az Estée Lauder ANR széruma a biztos alap, erre jön a Clinique Moisture Surge vagy La Mer vagy MAC Strobe Cream terméke, ha nagyon fakó, szürke a bőröm és extra hidratáltságra van szüksége, mindig a Bybi Buriti olajához nyúlok. Nagyon vízhiányos a bőröm, pillanatok alatt beszívódik és gyönyörű fényt ad a bőrnek. Éjszaka szeretek krémmaszkokat használni, ebből rengeteget tartok otthon: Egyptian MagicClinique Overnight Mask,Glamglow éjszakai maszk, Bobbi Brown termékek, hosszú a lista.

 

Imádok kozmetikába járni, sajnos egyre ritkábban tudok erre időt szentelni, kedvencem az Estée Lauder kozmetikája, Dia kezei közül mindig új emberként távozom. Tinikori kozmetikusomat is mindig meglátogatom, ha a szülővárosomba látogatok Erdélyben. 

 

Napi kedvenc gyors smink termékek? 

Ha csak 3 percem van, akkor a MAC Prep + Prime highlighterét viszem fel szem alá, egy gyors világos szemöldökrögzítővel formázom a szemöldököm (MAC Brow set) és az In Extreme Dimension szempillaspirált használom, mivel szép nyitottá teszi a tekintetet. Általában ez akkor is össze tud jönni, ha reggel 8-kor már autóban ülök 3 gyerekkel, aztán egy piros lámpánál felkerül még egy szép élénk rúzs is és máris jobban érzem magam. Amik mindig kéznél vannak: „prepi lip” bázisként és a Ruby Woo, Russian Red, ősszel Burning love árnyalatok.

Estére/alkalomra már nem használok olyan sok sminket, mint 10 éve, előnyben részesítem az arany vagy taupe árnyalatait és inkább krémes szemhéjpúdert választok.  

Tudatosság 

Harmadik terhességem alatt köszöntött be az életembe egy meghatározó felismerés és egyik napról a másikra lettem vegetáriánus, azóta már 80%-ban vegán is. Így érkezett meg a legnagyobb születési súlyú babám, aki most már azt eszik, amit mi, természetesen húsmentesen. Itthon próbálunk tudatosan élni, nem pazarlunk, szelektíven gyűjtjük a szemetet, sőt próbálunk hulladékmentesen vásárolni, kisebb-nagyobb sikerrel, mivel nehéz a vásárlási szokásokat megreformálni. A gyerekeknek előszeretettel veszek másodkézből ruhákat, sőt, mivel mindhárman lányok, egymástól örökölnek. Fontosnak tartom a környezetvédelmet, a gyerekek is szelektíven gyűjtenek, újrahasznosítanak. A 9 éves lányom szerencsére az iskolában is azt tanulja, hogy vigyázni kell a bolygóra, ujjnyi vízben fürdik, hogy ne pazaroljon és nyár óta saját döntése által nem fogyaszt húst, elmondása szerint sokkal finomabbakat eszik azóta. 

Bea

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.