Szabó Doris ,szépségmentor, Lélekkontúr c. szépségalbum szerzője

Szabó Doris ,szépségmentor,  Lélekkontúr c. szépségalbum szerzője
  • Pár mondatban bemutatkozó rólad. Mit szeretsz a legjobban, a szakmádban?

Szabó Doris vagyok, szépségmentor, és a legfőbb feladatomnak a nők támogatását tartom. Segíteni őket abban, hogy előhívják saját szépségüket. Útmutatást nyújtani számukra, hogy szépségápolási szokásaikat olyan módon alakíthassák ki, hogy az egyszerű, átlátható, túlzásoktól mentes, a saját vonásaiknak, lehetőségeiknek megfelelő legyen. Önazonosság, talán ez lehet a kulcsszó, amit keresünk.

 

  • Kedvenc beauty/ youtube vagy insta oldalad? Honnan inspirálódsz?

A legfőbb inspirációt számomra mostanában a csend hozza. Egy-egy olyan pillanat, amikor van időm arra, hogy csak úgy nézzek, lássak, és érezzek.  Színeket, formákat, karaktereket. Például az utcán, egy mozgólépcsőn, vagy a boltban sorban állás közben. De sokat segít az irodalom, és más művészeti ágak is: egy vers, egy épület, olykor akár egy film, és persze a természet. Egy tökéletes harmatcsepp a fűszál hegyén, vagy ahogyan a nap sugara felemeli a ködöt és kitisztul az ég.

  • Mikor kezdett el érdekelni a szépségápolás?

Gyermekkorom óta érdekel. Ez talán túl kézenfekvőnek tűnhet, de így van. Már az általános iskolában is szerettem próbálkozni a fürdőszobában. Persze mindig lemostam, mert nem mertem vállalni. Sokáig küzdöttem én is önbizalomhiánnyal, még ma is előfordul. Az, hogy mások szépségével foglalkozom, nekem is sokat segít, hogy a saját szépségemet szeretni tudjam és elfogadjam.

 

 

  • Milyen termékek lapulnak a fürdőszobádban? Hogyan alakul a reggeli és az esti bőrápolási rutinod? 

Szakértőként a fürdőszobám tárháza gyakorlatilag kimeríthetetlen, ami egy ponton túl egyértelműen felesleges, tehát nem ebből kell kiindulnia egy magára igényes hölgynek. Nekem az a feladatom, hogy a nőtársaimnak segítsek abban, mi lehet az, amit érdemes kipróbálni, és melyek az elhanyagolhatóbb termékek. Így óhatatlanul összegyűlik egy mennyiség, mégis sokkal inkább hiszek a kevés, de minőségi termékben.

 

A szépséget, és annak ápolását a megszokottól kissé eltérően közelítem meg. Szeretem az embert, a nőt nézni. A saját termékeimet is annak megfelelően választom ki, hogy az adott időszakban éppen mire van szükségem, mire szeretnék hangsúlyt fordítani. Sokszor kezdem a napot egy rövid szemlélődéssel. Csak állok a tükör előtt, és nézem magamat, a vonásaimat, a változásokat az arcomon.

A fentiek alapján, talán leginkább kulcstermékeket tudnék kiemelni, olyan dolgokat, amelyek gyakran előkerülnek.

A reggeli szemlélődést például minden nap egy hűvös-vizes arcmosás követi, ami frissít és élettel tölti meg a bőrömet. Szintén állandó kellékeim a frissen mosott, kisméretű törölközőim. Minden másnap újat használok. Ez számomra nagyon fontos. A napi rutinom sokszor a pillanatnyi kedvemhez idomul. Szeretem az olyan termékeket, amelyek biztosítanak számomra egyfajta átjárhatóságot, például nem kifejezetten éjszakára vagy nappalra való hatóanyagok. (Persze ha valamilyen speciális összetevőt vetek be, mint amilyen a retinol, akkor azt az előírásoknak megfelelően alkalmazom én is.)

Az összes kozmetikum közül a szérumokat kedvelem leginkább. Arra vagyok hajlandó a legtöbbet költeni. Jelenlegi kedvenceim: Andrea Gere Skin Care, Grapelove szérum, Paula’s Choice Peptid Booster, Anew Skin Reset Plumping Shots, Lancome Génifique szérum. A szérumok mellett az arcpermet a másik termék, ami nálam mindig megtalálható. Ezek könnyed, hidratáló anyagokban gazdag, természetes növényi vizeket, esetleg termálvizet tartalmaznak. Imádom, akár már a sminkelt arcon is előszeretettel használom.

Szintén kulcstermék a fényvédőm. Sokszor jobban szeretem, ha a fényvédelem egy külön termék, és nem a nappali krémem tartalmazza. Így a hidratálómat tetszés szerint akár este is alkalmazhatom. Mostani kedvencem: Image Skincare Prevention+ SPF 30.

 

 

  • Mi alapján választasz kozmetikumokat?

 

Számomra fontos a minőség, de az ár-érték arányt is szeretem szem előtt tartani. Egy biztos, csupán a márkanév miatt nem vagyok hajlandó sokat költeni egy kozmetikumra. Számomra szükséges a tartalom, az ígért eredmény, és ma már a szemlélet is. Sokat segít a döntésemben, ha megismerkedem az adott márka filozófiájával. Ha például egy márka fontosnak tartja a környezetvédelmet, odafigyel arra, hogy termékeit fenntartható módon állítsa elő, akkor feltételezhető, hogy maga a formula is megkapja a kellő törődést.

A szakmámból kifolyólag elengedhetetlen, hogy figyeljem az összetevők listáját. Ez rengeteget elárul egy készítményről. Az ügyes marketing pedig egy-egy terméknél olyannyira erős, hogy sokszor nem látjuk a fától az erdőt. Nem szeretem például, ha egy készítményt a kollagén tartalmával próbálnak eladni. Hiszen tudom, hogy a kollagén ilyen formán egészen biztosan nem tud a bőrbe bejutni. Legalábbis nem oda, ahol annak létjogosultsága, hatása lehetne.

 

  • Szépségtrükkök, amit otthonról hoztál (nagyi, anya, nővér, stb).

A nagymamám egy valódi arisztokrata. Kiskorom óta a nevén kell szólítani, sosem hívhattam nagyinak. Minden alkalommal, mikor autóba ültünk, felhúzta a púderszínű bőrkesztyűjét, és beült a bal hátsó ülésre, ahogyan azt illik. A kezeit a térdén egymásra helyezte, két ujjával megigazította a szoknyáját. Én cserfesen az első ülésen ültem, izegtem-mozogtam, hátrafelé sündörögtem. Kati mindig az ujjával mutogatta, hogy forduljak csak szépen előre. Egyszer megkérdeztem, miért ez a nagy felhajtás, miért ül hátra, miért húz kesztyűt a kezére.

Mire így felelt:

Egy igazi hölgy óvja a bőrét. Mert a bőrünk a legszebb ékszerünk. És tükör is egyben. Arról árulkodik, hogyan élünk. Felhúzom a kesztyűt, hogy a nap ne érje a bőrömet, hogy üde, fehér és áttetsző maradjon. Hogy amikor a rendelőbe belépek -orvos volt- lássák, kellemes körülmények között élek. Kislányom! Ez manapság fontos!”

Éppen emiatt, a mai napig nagyon figyelek a kezemre, a kézfejem bőrére.

  • Mi a legnagyobb tabu neked szépség téren? Amit soha nem próbálnál ki, vagy amit már megtettél, de megbántad.

Nincs olyan, amit nem próbálnék ki, legalább ízelítő jelleggel, hiszen úgy tudok reális véleményt formálni. Amitől távol érzem magam, az a hialuronsavas feltöltés - egyelőre.

 

 

 https://neilacare.hu/

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.