Somody Betty: Golden Milk - A Wellness Podcast

Somody Betty- Golden Milk

Kislánykorom óta rajongok a szépségápolás és wellness világáért. Félig kubai származásom is hatással volt erre a szenvedélyemre: mindig is lenyűgözött a kubai nők fillérekből összedobott igényes külseje, a családomtól tanult konyhai kozmetikai kencék. A tudatos táplálkozás a korai húszas éveimben jelent meg a mindennapjaimban: imádom a friss, vitaminokban és tápanyagokban dús, változatos ételeket. Fontosnak tartom kiemelni, hogy az én megközelítésem szerint a wellness egy kiegyensúlyozott életmód, amely belülről táplál, amelyben azonban semmi sincsen kőbe vésve. Inkább arra törekszem, hogy betartsam az arányokat, ami nálam a 80-20 százalékos elvet jelenti; így én is megeszem egy isteni kubai malacsültet héba-hóba, vagy hajamat keratinos kezeléssel egyenesíttetem ki.

 

A tradíciók és az őseink tapasztalatai mindig is fontos helyet foglaltak el az életemben és előszeretettel alkalmazom is ezeket a szokásokat a mindennapjaimban. A gyógynövényekhez, a belőlük készített teához és főzetekhez előbb fordulok segítségért, mint a klasszikus gyógyszerekhez. A szépségápolásban is szívesen használok hidegen préselt olajakat, saját magam által készített balzsamokat, zöldtea filtert a karikás táskás szemeimre vagy egyéb házi kencéket. A legtöbbször kombinálom őket a kedvenc kozmetikumaimmal, amelyekre gyakran elcsábulok. Sokáig fogalmazódott meg bennem, hogy milyen módon oszthatnám meg a holisztikus életmódról szerzett tapasztalataimat és érdeklődésemet, végül 2019 januárjában elindítottam a podcastemet, a ‘Golden Milk - A wellness podcast’- et, ahol a legkülönbözőbb vendégekkel beszélgetünk a kiegyensúlyozott életmódról.

 

 

Arcápolás

 

Az arcom ápolásánál próbálok inkább kereskedelmi termékeket alkalmazni és kevesebb DIY kozmetikumot. Mivel arcbőrünk egy nagyon kényes és különleges törődést igénylő terület, ezért nem szeretek kísérletezni, inkább megbízom a szakemberekben. A rutinom évszakfüggő: tavasszal-nyáron zsírosabb az arcom, míg ősszel és télen a zsírosabb T-vonal mellett több helyen szárazságra hajlamos. Törekszem rá, hogy a rutinom ne legyen túl hosszú és bonyolult, mégis megadja a kellő törődést a bőrömnek. Esténként valamilyen hidegen sajtolt olajjal, általában bio jojoba vagy édesmandula olajjal mosom le a napi szennyeződést és sminket. Utána egy drogériás arclemosót használok (Neutrogena Curcuma Clear Arctisztító Hab Érzékeny, Vegyes és Problémás Bőrre), amit annak idején SOS szereztem be, mert váratlanul fogyott ki az előző, és nagyon meg vagyok vele elégedve, mivel egyáltalán nem szárítja vagy húzza az arcom. Ezután tonizálok, ami vagy a Herbivore | Rose Hibiscus Hydrating Face Mist rózsás-hibiszkuszos arcpermete vagy bio rózsavíz, ami segít a faggyútermelés szabályozásásban és az esetleges gyulladások csökkentésében. Naponta váltogatom a hámlasztást és a retinolt. A hámlasztós napokon a PAULA'S CHOICE | Resist Advanced Smoothing Treatment 10% AHA | Cult Beauty lágy, AHA savas terméket használom, ami segít a finom ráncok kialakulásának lassításában és a zsíros bőr szabályozásában. Ezután a hidratálómba teszek pár cseppet a The Ordinary | Niacinamide 10% + Zinc 1% termékéből, ami önmagában eléggé ragacsos, ezért inkább együtt viszem fel az arckrémmel. Ez egy szuper kis szérum a pattanások ellen, amik előszeretettel jelennek meg az államon a hónap bizonyos napjain. A nyár slágere számomra a THE INKEY LIST | Peptide Moisturiser | Cult Beauty hidratálója volt, ami könnyed, jól beszívódik és illatanyagmentes. A retinolos napokon a hidratáló után a Bybi 1% Bakuchiol + Oliva szkvalén olaj 15ml - neilacare.hu természetes retinol alternatíváját használom, amíg naposabb az idő, ősszel pedig visszatérek a The Ordinary | Retinol 1% in Squalane erősebb verziójához. A szemem környékére esténként egy ujjbegynyit kenek a Innisfree Orchid Eye Cream -ből, extrán táplálva ezt a ráncosodásra hajlamos területet. Az allergiám miatt sokat fújom az orrom, ezért a kipirosodott és kiszáradt területre az ESPA Skin Rescue Balm | ESPA csodakrémét használom a nózim körül. Heti 1-2 alkalommal használok arcmaszkot, ami a legtöbbször a saját magam által kevert spirulina maszk vagy a kedvencem, a mézes-kurkumás maszk. 

 

 Testápolás 

Ellentétben az arcbőrömmel, a testemen rendkívül száraz a bőr, ezért gyakran radírozok. A kedvencem a házi kávés radírom, amiben tápláló jojoba - és makadámdió olaj is található, megspékelve egy kis fahéj és narancs illóolajjal a vérkeringés serkentéséért. Az első lépés a száraz testkefélés, majd a radírral eltávolítom az összes elhalt hámsejtet. Ezután valamilyen natúr, tápláló szappant használok a testem nagyobb részén, kihagyva a dekoltázsomat, amit az arclemosómmal tisztítok, mivel ez a terület kényes és aknéra hajlamos időnként. A mellkasomon heti 3 alkalommal végigmegyek a Neutrogena Hydro Boost Exfoliator Smoothing Gel szalicilsavas radírjával, ami segít ezen a területen is a faggyúszabályozásban és a hámlasztásban. A női higiéniáról az Idelyn Beliema Expert intim mosakodó 200ml | BENU Online Gyógyszertár illatanyagmentes, bioecolit tartalmazó intim lemosóval gondoskodom, ami a melegebb hónapokban kiemelt fontosságú. A fürdés után a szeánsz megkoronázása a talpmasszázs. Az utóbbi hónapokban mélyebben beleástam magam az ayurvéda alapjaiba, amely kiemeli a napi masszázs fontosságát. Ha egész testes masszírozásra nem is mindig marad energiája az embernek, a talpamat mindig átdörzsölöm körkörös mozdulatokkal a Mauli Rituals - Terápiás testolaj szett (3*30 ml) - neilacare.hu -tel, a rohanósabb napokon pedig egyszerűen sárgabarackmag olajjal. Lezárásképpen a kedvenc testbalzsamommal kenem be a testem, amit saját magam keverek ki és mióta használom soha többet nem vettem sem testolajat sem testápolót. Ennek a receptje itt található. https://www.instagram.com/p/BzLmouABJo5/.

 Hajápolás 

Hajnövesztő projektben vagyok, ezért nagyon izgatottan várom a Grow Strong Hair Oil - To restore thickness, volume and colour szérumának hatását. Az ayurvédikus olajok és elkészítési mód remélem hosszú és sűrű loboncot tartogat számomra!

Az utóbbi hónapokban kísérleteztem a szilárd samponokkal, és bár a Lush termékekkel nagyon meg voltam elégedve, sajnos hosszú távon nem adták meg azt törődést, amire a hajamnak szüksége volt. Nem vetettem el őket, inkább időnként, kiegészítésként használom ezeket a jövőben. Az új kedvencek a Cantu Shea Butter For Natural Hair Sulfate-Free Cleansing Cream Shampoo és Cantu Shea Butter Natural Hair Hydrating Cream Conditioner szulfátmentes termékei. Édesanyám a márka több termékét is használja a gyönyörű loknijai göndörítéséhez és napról napra egyre szebben kunkorodnak. A hajmosás előtt az OLAPLEX | No 3 Hair Perfector pakolását szoktam kéthetente felkenni, ami azonnal fényesebbé és selymesebbé varázsolja a hajam. Visszatérő jelleggel, évente pár hétig erős korpásodással kűzdök, ilyenkor egy jól bevált házi praktikát vetek be, aminek a receptjét itt találhatjátok: https://www.instagram.com/p/B_huJs1ABNY/. Ezen kívül időnként rozmaringos öblítést végzek, amitől szintén extra fényes lesz a hajam. 

A szépségápolás mellett a kiegyensúlyozott életmódról, mentális egészségről, a wellness megannyi témájáról hallhattok beszélgetéseket a ‘Golden Milk - A wellness podcast’- en Golden Milk - A wellness Podcast | Podcast on Spotify illetve az Instagram oldalamon. 

Besos,

Betty

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.