Ingyenes házhozszállítás Magyarország területén 15000 Ft vásárlás felett.

Kadlok Nelli, Rossmann Magyarország PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője

2020 június 06

Kadlok Nelli, Rossmann Magyarország PR és ügyfélszolgálati csoportvezetője

Mikor kezdett el érdekelni a szépségápolás?

Valószínűleg minden azzal kezdődött, hogy édesanyám kozmetikusként dolgozott: először egy nagy szalonban (a 20 ezer fős városunk legnagyobbikában), miután pedig megszülettünk a testvéremmel, otthon rendezte be az előtérből nyíló szobáját törzsvendégeinek, amit a mai napig „kozmetikának” hívunk a családban.

Sokszor lélegzetvisszafojtva néztem nála, ahogy precízen festi a szemöldököt és szempillát vagy masszírozza be különleges mozdulatokkal a finom krémeket az arcba. A sminkelés kevésbé érdekelte anyát, de persze volt ehhez is egy alap készlete. Emlékszem, hogy engem inkább zsírkrétára emlékeztettek, mint rendes szemceruzára és mindenféle feltűnő színben pompáztak. Ezeket próbálgattam a karomon, most már tudom, hogy akkor 6-8 évesen úgy mond „swatcholtam” őket.

Kamaszkoromban minden pattanásom ki volt nyomva és megfelelően lekezelve, a szemöldökömet viszont sose engedte anyukám kiszedetni (szerencsére, pedig akkor nagyon menő volt a vékony szemöldök), mindig vigyázott, hogy legyen íve. A mai napig észreveszi, ha 2 szálnál többet kiszedtem, és szól, nehogy túlzásba essek. Milyen jó, hogy anyukám már 20 évvel ezelőtt tudta, hogy a vékony szemöldök csak átmeneti hóbort és a természetes ívek maradnak divatban.

Gyerekkori ekcémák miatt a bőrgyógyászok gyorsan lebeszéltek olyan szakmákról, amelyeknél vegyszerrel kell foglalkozni, ezért fel se merült, hogy folytassam anya kozmetikus karrierjét. De a kencék és sminkek iránti vonzódásom ettől függetlenül megmaradt. Szerencsére sose tiltották a sminkelést. Így 13-14 éves koromban már használtam a szemem alá és a pattanásokra kis korrektort és szempillaspirált is.

Ahogy a borsodi városból felkerültem Budapestre tanulni, kinyílt számomra a világ. A márkák, amikről addig csak a női magazinokban olvastam, egyszer csak mind elérhetővé váltak. Így 18 éves koromtól kezdtem spórolni Bobbi Brown termékekre, kedvenceim az alapozók és szemhéjtusok voltak, de a korrektort is innen szereztem be. Ügyesen kellett ehhez spórolnom és az ösztöndíj egy részét is erre költöttem. Imádtam kísérletezni, de hónapokra be tudtam ragadni 1-1 bevált technikánál, terméknél és ez a mai napig így van.  

2017-től kezdtem el dolgozni a Rossmannál Pádár Detti sminkessel. Egészen addig azt gondoltam, hogy ügyesen sminkelem már magam, de aztán Detti jó pár hasznos, profi tanáccsal ellátott. Azóta merek színeket használni a szemhéjamon, nem csak feketét/szürkét/barnát. Ő tanította meg, hogyan kell szépen satírozni a mélyítővonalban és, hogy milyen pirosas rúzsok állnak jól (egyébként a fenti fotón is Detti sminkelt).

Detti megmutatta, hogy drogériás dekorkozmetikumokkal is tudok tartós, szép sminket készíteni, így ma már mindent onnan szerzek be. Viszont Lisa Eldridge limitált rúzsai elcsábítottak, amiből 3 színt is rendeltem: a Velvet Ribbont, a Velvet Myth-t és a Skyscraper Rose-t.

1-2 éve pedig engem is berántott a tartós műszempilla őrület. Ám szerencsére egy nagyon jó szakember, Nyári Szilvi segít abban, hogy szép természetes hatású legyen, mintha tényleg a sajátom lenne, csak íveltebb és dúsabb. Amikor szünetet tartunk benne, akkor pedig lash liftinggel tuningoljuk a pilláimat.

Őszintén szólva, arc- és testápolási rutinomra nagyjából 28-30 éves koromtól kezdtem jobban odafigyelni, és kikísérletezni, mi a legjobb a bőrömnek a különböző évszakokban. Arcbőröm kissé vízhiányos és leginkább a stresszes időszakok látszódnak meg gyorsan rajta. A tavaszi allergiaszezonban pedig jobban kiszárad, mint a téli hideg és szeles napokon. Ekkor veszem elő Elizabeth Arden Eight Hour krémjét.

Jelenlegi napi arcápolási termékeim:

Mivel idén nyáron még bizonytalan hogyan szerzünk egy kis színt a vízparton, ezért jelenleg próbálom megtalálni a tökéletes önbarnítót, eddig ezek váltak be:

 

 

Szólj hozzá

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.