Urbán – Váradi Alexandra, online tartalomgyártó és social media manager -forherblog.hu

http://www.forherblog.hu/

Pár mondatban bemutatkozó rólad. Mit szeretsz a legjobban a szakmádban?

Bloggerként/vloggerként szívemnek kedves témákat dolgozhatok fel, legyen szó szépségápolásról, életmódról, lakberendezésről, vagy akár anyasággal kapcsolatos topikokról. Volt idő, amikor azt gondoltam, hogy talán jobb lenne egy, maximum két témára fókuszálni, de rájöttem, hogy nekem az nem megy. Egyszerre több dolog is foglalkoztat, sok minden érdekel, nem tudok leragadni egy dolognál, én ilyen vagyok és nagyon örülök, hogy nem kell korlátok közé szorítanom magamat.

 

Social media managerként pedig kisebb vállalkozásoknak segítek a social media felületeik kezelésében, posztokat írok, fotókat is készítek, ötletelek, akár influencerekkel való együttműködésben is segítek nekik, illetve egyéni tanácsadásokat is szoktam adni, ha valaki például elakadt, hogy mit és hogyan posztoljon, vagy mondjuk szeretne elindítani egy Youtube csatornát, de nem tudja, hogyan lásson neki. Szeretem azt a változatosságot, amit ez a munka ad, hogy kreatív lehetek és hogy segíthetek másoknak és persze az sem utolsó, hogy a magam ura vagyok, így sokkal könnyebb fenntartani a munka-magánélet egyensúlyt.

 

  • Kedvenc beauty/ youtube vagy insta oldalad? Honnan inspirálódsz?

 

Érdekes, hogy míg régebben rengeteg szépségápolással/sminkekkel foglalkozó oldalt követtem, mostanra ezekből már kevesebb van a feedemben, mivel becsatlakoztak mellé a fentebb említett egyéb témák. De nagyon szeretem Youtube-on a Beauty news csatornát, ahol mindig megmutatják és kitárgyalják a legújabb sminkeket, fontosnak tartom, hogy egy videó informatív legyen és hasznos infók is legyenek benne, például, hogy miért jó az az adott termék, vagy éppen miért nem és nem csak megmutatják azt. Látom amúgy, hogy mik a trendek pl. a Youtube videókat illetően, mik azok a témák és műfajok, amik nagyon mennek, de én nem szeretném ezeket meglovagolni csak a nézettségért cserébe.

 

  • Mikor kezdett el érdekelni a szépségápolás?

 

Bár gimis koromban kezdtem el sminkelni, de csak jóval később, a 20-as éveim közepén kezdett el jobban érdekelni ez a téma. Akkor fedeztem fel Youtube-on a sminkvideókat és teljesen "beszippantottak": imádtam nézni őket, rengeteget tanultam belőlük és rengeteg olyan terméket ismerhettem meg az online világon keresztül, amik nálunk sajnos nem voltak kaphatóak. Ezeknek a videóknak a hatására kezdtem el én is blogolni, majd szépségápolással kapcsolatos videókat is készíteni, ennek már lassan 9 éve. 

 

  • Milyen termékek lapulnak a fürdőszobádban?

 

Hát több van, mint ami indokolt lenne... :D A sminkjeimet nem a fürdőszobában tárolom, de minden más kencém ott van: arcápolók minden mennyiségben, úgymint hidratáló krém, micellás víz, szérumok, toner, fényvédő, szemkörnyékápoló, ezen kívül testápoló termékek, leginkább tusfürdő, testradír és testápoló, valamint hajápoló termékek.

 

  • Mi alapján választasz kozmetikumokat?

 

Igyekszem egyre tudatosabb lenni, nem próbálok már ki minden újdonságot, ami tesztelésre érkezik hozzám, mivel sokat tanultam az elmúlt években a bőrömről és azért nagyjából kezdem már kiismerni, hogy mit szeret és mit nem. Például azt tudom, hogy az arcbőröm nem tolerálja azokat a termékeket, amikben denaturált alkohol van, mert szárítja és irritálja, úgyhogy ezeket kerülöm. Nem szeretem a nagyon erős illatú termékeket sem, úgyhogy általában érzékeny bőrre való termékeket választok, mert azokban nincsenek irritáló összetevők.

 

  • Mi a reggeli és esti bőrápolási rutinod?

 

Este először is micellás vízzel lemosom a sminkemet, ezután jöhet egy zselés lemosó, hogy tutira eltávolítsak mindenféle szennyeződést a bőrömről. Következik a toner, majd vagy egy niacinamid szérum, vagy pedig retinal szérum, utóbbit általában heti 2x használom. Végül hidratálókrém és szemkörnyékápoló. Reggel arcmosás után áttörlöm a bőrömet micellás vízzel, majd jöhet a toner, bár ez néha kimarad, ahogyan szérumot sem mindig teszek nappalra, viszont fényvédőt és szemkörnyékápolót mindig.

 

 

  • Szépségtrükkök, amit otthonról hoztál (nagyi, anya, nővér, stb)

 

Nem igazán van ilyen, ugyanis édesanyám gyakorlatilag soha nem sminkel - bár láttam róla olyan képeket fiatalabb korából, amin bordó rúzs van rajta és elképesztően jól állt neki. Amúgy csodálkozott is, amikor látta, hogy szépségápolásról blogolok és vlogolok, mert nem gondolta, hogy ennyire érdekel ez a téma, mivel tőle nem láthattam. :D

 

  • Mi a legnagyobb tabu neked szépség téren? Amit soha nem próbálnál ki, vagy amit már megtettél, de megbántad.

 

Sajnos régebben velem is előfordult, hogy sminkben feküdtem le aludni, na ilyet ma már biztosan nem tennék, illetve a napozós/szoláriumozós korszakom is kimaradhatott volna, ma már el sem tudnám képzelni, hogy kifeküdjek barnulni.

 

 

https://neilacare.hu/

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.