HeyJulie, vállalkozó/vlogger

HeyJulie, vállalkozó/vlogger

Pár mondatban bemutatkozó rólad. Mit szeretsz a legjobban, a szakmádban?

30 évesen most jutottam el oda, hogy egyszerre tudok motivált és nyugodt lenni a munkámmal kapcsolatban. Bár mindig is az intuícióm irányított a karrieremben, mint olyan sokaknál a generációnkban, nálam is kibillent az ideális munka-magánélet egyensúly néhány évre. Filmelméletből diplomáztam az ELTÉ-n, az első munkáim pedig az újságíráshoz kötődtek. Később PR-osként, marketingesként és kommunikációs vezetőként dolgoztam, de a kreativitás, az írás mindig központi szerepet játszott a munkámban. A videózást három és fél éve kezdtem el, de csak egy éve csinálom ezt főállásban. Úgy érzem, a videók készítésében többféle (ha nem minden) szenvedélyemet és kompetenciámat ki tudom élni. Igazi önmegvalósítás ez számomra a Párnacsata podcasttel, az időnkénti cikkírással, alapítványi munkákkal (Endometriózis Magyarország) és a saját ruhamárkámmal együtt. 

 

 

Kedvenc beauty/ youtube vagy insta oldalad? Honnan inspirálódsz?

Bár mindig is voltak szépségápolással kapcsolatos tartalmaim, nem tartom magam beauty vloggernek, és az a helyzet, hogy nem is követek senkit ilyen jellegű témák miatt. Vannak videósok, akiket szeretek és akik viszonylag sokat foglalkoznak a témával, de mivel kizárólag állatkísérlet-mentes kozmetikumokat használok, sokszor nem releváns számomra az ilyen jellegű tartalmuk. Részben azért is kezdtem el videózni, mert nem ismertem senkit, aki a szépségápolás ilyen aspektusaival foglalkozik itthon. Korábban a természetes, organikus, vegán kozmetikumok és a clean beauty sem jelent meg annyira videósok tartalmaiban, mint mostanában. Ez egy olyan változás, aminek nagyon örülök. Egyre növekszik az elvárás a cégekkel szemben ilyen szempontból és ehhez sok köze van a videósoknak és bloggereknek is, akik foglalkoznak a témával.

 

Mikor indítottad el az Instagram-profilodat, és mi volt a koncepciód?

A személyes Instagram oldalamat vittem tovább, amikor elkezdtem YouTube videókat készíteni 2017 júniusában. Mindig is a YouTube csatornámat tekintettem elsődleges platformomnak, az Instagram oldalam ezt támogatta. Itt persze több kisebb témát fel tudok dolgozni és itt tartom a kapcsolatot a közösségemmel is, ezért ilyen szempontból is nagyon fontos a szerepe. A tartalomgyártással kapcsolatos koncepcióm az volt, hogy minden olyan témát érintsek, amivel kapcsolatban szenvedélyes vagyok. Az állatkísérlet-mentes életmód, a fenntarthatóságra törekvés, a filmek és sorozatok világa, a lakberendezés és legkevésbé sem utolsó sorban az öngondoskodás. A legfontosabb az évek során határozottan az utóbbi lett, vagyis minden, aminek köze van a női és a mentális egészséghez.

 

Mikor kezdett el érdekelni a szépségápolás?

Valamennyire mindig is érdekelt, de amikor rájöttem az öngondoskodás fontosságára és arra, hogy a szépségápolás egy nagyon jó eszköz ehhez, akkor szerettem bele igazán. Ez valamikor a 20-as éveim elején történt és azóta csak fokozódott, bár a hangsúlyok mindig változnak egy kicsit. 4 évig dolgoztam a The Body Shop szövegírójaként, majd kommunikációs vezetőjeként és rengeteget tanultam ez idő alatt, ami csak fokozta a lelkesedésemet. Volt időszak, amikor 6-7 lépéses arcápolási rutinjaim voltak, de most éppen a kevesebb több elvét követem.

 

Mit jelent számodra a szépség?

Lehet, hogy furcsán hangzik, de kiegyensúlyozottságot, önazonosságot, önszeretetet és boldogságot. A mai világban (és valójában mindig is) a társadalom definíciójával és elvárásaival kell megküzdenünk, amikor a szépségre gondolunk: Mások szerint mi a szép? Hogyan tudnánk mindenkinek megfelelni? Akármilyen tudatosak próbálunk is lenni, ez szerintem mindig bennünk van egy kicsit. Pont ezért fontos aktívan foglalkoznunk azzal, hogy saját magunknak és magunkban megtaláljuk azt, amit szépnek és szépségnek gondolunk. Én akkor érzem magam szépnek, amikor kiegyensúlyozott és boldog vagyok, amikor kifejezetten élvezem, hogy gondoskodom magamról, akár egy arc-, test- és hajápolási vagy smink rutinnal.

 

Milyen termékek lapulnak a fürdőszobádban? 

Nagyjából egy éve ismerkedtem meg a N.A.E. márkával és azóta az arcápolási rutinomban csak az ő hidratálóikat használom. Sminklemosáshoz évek óta a The Body Shop kamillás olaját használom. Ha valamit megszeretek, ragaszkodom hozzá, de szeretek kipróbálni egy-egy szérumot, szemkörnyékápolót vagy más, kiegészítő arcápolót. Testápolásban a Dove, a N.A.E. és a The Body Shop fordul elő leggyakrabban, de a legjobb dezodor például, amit az utóbbi években használtam a PHI Cosmetics férfi dezodorja. Hajápolásra lassan egy éve csak az Authentic Beauty Concept márkát használom és jólesik látni, hogy még sosem volt ilyen egészséges és hosszú a hajam.

 

Mi alapján választasz kozmetikumokat? Mennyire vagy tudatos? Mik azok, amiknek meg kell felelnie egy kozmetikumnak?

Amiben nem vagyok alkuképes, az az állatkísérlet-mentesség. Ezután a legfontosabb, hogy ne legyen egészségre ártalmas az adott termék. Ez alatt elsősorban azt értem, hogy természetes alapanyagokkal készüljön, de a clean beauty tűnik számomra a legjobb iránynak ebben. Nem minden mesterséges alapanyag rossz ugyanis, ahogy például nem minden természetes alapanyag kerül fenntartható módon előállításra, pedig úgy tűnhet, hogy ez a környezettudatos megoldás. Sok szempont van, amit számításba vehetünk és fontosnak tarthatunk, de nem mindig könnyű kinyomozni, hogy mi a helyzet valójában. Ettől függetlenül nagyon is érdemes tudatosan állni ehhez a témához és nem feltétlenül elhinni mindent, amit egy termék címkéjén olvasunk. A hiteles bizonyítványok tekintetében viszont nagyon örülök az organikus, vegán és (parabén-, szilikon-, sls-, petróleum-) mentes feliratoknak a termékeken. Ha mindezek mellett csomagolásmentes vagy fenntartható, újrahasznosított csomagolású is a termék, az hatalmas pluszpont. Azt is külön szeretem, ha egy márka túlmutat önmagán és fontos ügyek mellett áll ki és kampányol.

 

Mi a reggeli és esti bőrápolási rutinod?

Reggel és este is a N.A.E. szilárd arctisztítóját használom, mert nagyon jól tisztít és nem szárítja a bőröm, ráadásul hihetetlenül sokáig elég. Most épp egy Phi Cosmetics kávés szemkörnyékápolót használok, a Mádara Time Miracle feszesítő hydra koncentrátumát vagy amikor úgy érzem, hogy extra táplálásra van szükségem, akkor a N.A.E. univerzális olaját és végül a N.A.E. anti-aging nappali vagy éjszakai arckrémjét.

A testápolási rutinom eléggé a hangulatomtól függ, de naponta többször használom a - szerintem - világ legjobb ajakápolóját, ami az ILIA Lip Wrap ajakmaszkja, illetve kézkrémet, ami most éppen egy hihetetlenül illatos Rituals kombináció, egy nappali használatra és egy éjszakára való kézkrém.

   

Szépségtrükkök, amit otthonról hoztál (nagyi, anya, nővér, stb)

Nem igazán jut eszembe ilyesmi a vízivás és a fényvédelem fontosságát kivéve, amik talán a legfontosabbak a konkrét kozmetikumokon túl, vagy még inkább azok előtt. 

Mi a legnagyobb tabu neked szépség téren? Amit soha nem próbálnál ki, vagy amit már megtettél, de megbántad.

Sosem vetném magam alá önszántamból olyan beavatkozásnak, amivel elveszíthetem a saját, természetes vonásaimat, illetve nem tudnék visszatérni rossz minőségű, káros alapanyagokat tartalmazó, nem állatkísérlet-mentes kozmetikumokhoz.

 

Zero waste trermékek 

Vegán termékek 

www.neilacare.hu

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.