Pádár Bernadett, sminkes

Pádár Bernadett, sminkes

Hogyan határoznád meg magad?

Szerencsés embernek tartom magamat, amiért örömmel és odaadással végezhetem a munkámat. Csak pár éve döbbentem rá, mekkora kincs, hogy a munkám egyben a hivatásom.
Érzékeny, vidám, törekvő, energikus ember vagyok, fontos számomra mások jól-léte, és az, hogy alkothassak. Ez a kettő a munkám által szerencsére összefonódik. 
Ugyanolyan vagyok, mint bárki más, élem az életem, sokat tanulok a mindennapokból, kapok pofonokat az élettől, néha bukdácsolok, néha nem hiszek magamban. Az elmúlt években nagyon sok megpróbáltatás elé állított az élet, amihez inkább felnőttem, minthogy ne válasszam ezeket a lehetőségeket. Persze borzasztó nehéz volt időnként. Ezáltal sokat fejlődtem, sok lehúzó energiámat elengedtem, és elkezdtem elfogadni magamat. Most már látom, hogy tényleg ez a helyes út.

 

Mit szeretsz a legjobban a szakmádban?

Mióta három éve megnyitottam a Múzsa Sminkstúdiót, a hétköznapi, valódi nőkkel foglalkozom elsősorban. Előtte 13 évet dolgoztam TV-nél, ez az idő elég volt ahhoz, hogy kicsit megunjam a média világát – egyébként anno, huszonévesen helye volt az életemben és szerettem.

Szeretnék praktikus és élvezhető sminkelési tanácsokkal szolgálni a nőknek, megmutatni azokat a fogásokat, termékeket, amikkel pár perc alatt bárki szépnek érezheti magát. Nekem az a hab a tortán, amikor a vendég a sminkelés végén magára néz a tükörben és kissé szégyellősen vizsgálgatja magát: „de szép vagyok!” Ez a cél, ezt ki kell mondani, ezt szabad érezni. Imádom, amikor látom, hogy a vendégeim jól érzik magukat a bőrükben. A smink jó arra, hogy ezeket az előnyöket felfedezzük magunkban, tudva azt, hogy ez csak egy eszköz.

Azt is nagyon szeretem a szakmámban, hogy emberekkel foglalkozom, jól esik a bizalmuk, amivel megnyílnak felém.   

Milyen számodra a jó smink?  

Mindig természetes, sikkes, szexi. A természetesség számomra elsősorban azt jelenti, hogy önazonos a smink, tükrözi a személyiséget. 
Szeretem a vékony, láthatatlan felületeket, és ugyanennyire a füstös szemet, a különleges csillogású szemfestékeket, a csillámokat, az élénk rúzsokat. Imádom a színeket is! Azt is szeretném megmutatni, hogy a színekkel nem lesz vásári az eredmény, csak tudni kell őket jól használni.

Magamat a hétköznapokban egyszerűen szoktam festeni, alkalomra viszont imádom megcsinálni a full sminket minden apró részletével.  Egyik barátnőm ki van akadva, hogy magamon nem használok highlightert – a vendégeimen kiélem ezeket a vágyaimat, magamon nem érzem fontosnak. 

Milyen termékek lapulnak a fürdőszobádban?

Most épp a kísérletezős időszakomat élem. A bőröm alapvetően jó, rugalmas állapotban van, egyébként pedig kombinált, érzékeny és enyhe rosacea is kezd kialakulni az orromon. Ezek megoldására, megelőzésére kerestem termékeket, a ránctalanító, feszesítő hatás ist szem előtt tartva.

Arctisztításhoz a Kiehls Calendula Deep Cleansing Foaming Face Wash habzó lemosóját használom egy mini Foreoval, aminek a masszírozó érzését nagyon szeretem: szuper, ahogy a legkisebb pórusból is kiszedi a szennyeződést. Ez a lemosó lágy érzetű, nagyon kevés kell belőle, nem húzódik az arcom sem utána. A hozzá tartozó Kiehls Calendula Herbal Extract Alkohol-Free Toner a tonik mellé, használatával érezhetően felfrissül és megnyugszik a bőröm.


Reggelente a Geek&Georgeous 101 B-Bomb széruma után a Paulas Choice Resist Super-Light Wrinkle Defense Spf30 fényvédős krémet használom. Az állam néha hajlamos kiszáradni, ilyenkor az Embryolisse Lait-Cream Concentre segít. Szemránckrémként a Phi Cosmetics Hidratalia szemkörnyékápolóját szeretem, már a sokadik tubusnál járok. Munkám során is ezt használom vendégeimnél, mivel könnyen beszívódik, lehet rá sminkelni és valóban hidratálva tartja a szemkörnyéket.


Esténként hosszabb a rutinom. Sminklemosáshoz a Mixa Optimal Tolerance kétfázisú lemosót használom. Szeretem az olajos lemosókat, könnyen lehozzák a sminket. Ezután jön a habzó arclemosó és a tonik.


Az arcápolásomról röviden… egy ideje hámlasztok egy egyszerű mandulasavas hámlasztóval, a The Ordinary Mandelic Acid 10% + HA termékkel. A kedvenc éjszakai krémem a Kiehls Ginger Leaf & Hibiscus Firming Mask. Bár ez egy maszk, de éjszakai krémként is használható. Fantasztikusan rugalmas és puha tőle a bőröm. Ha extra ápolást akarok a bőrömnek, akkor cseppentek bele a Midnight Recovery levendulás szérumból, egyszerűen imádom.

 


Ajakápoláshoz három kedvencem van: Elizabeth Arden 8 Hours ajakápoló, Blistex Daily Lip Conditioner, és a Dr. Paw Paw barack színű ajakápolója.

 

Egyébként az arcpermetek szerelmese vagyok, most ez a három a kedvencem:
KAP It Mist Be Love hidratáló permet, a vízhiányon nagyon gyorsan segít és a nyugtató, gyulladáscsökkentő összetevői is érezhetően hatnak a bőrre.
MAC Fix Plus, az örök kedvenc, főleg a kókuszos. Az alapozó sokkal szebben simul vele a bőrre, tehát primerként is funkcionálhat, napközben pedig érezhetően felfrissít. Végül, ami az illatával teljesen elvarázsol, az Embryolisse Permet, Tonik és Nyugtató virágvíz, a benne található varázsmogyoró egyszerűen mesés.

Testápolóként a CeraVe Moisturizing Cream-et használom, most már nem érintenek meg az illatos, fancy testápolók. A lényeg, hogy hasson, legyen megbízható és ár-érték arányban is megfeleljen.

  

 

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.