Tauz Nóra, sminkes

Tauz Nóra, sminkes

 

Sokáig színésznő akartam lenni, aztán dramaturg, majd újságíró, de legnagyobb szerencsémre másként alakult a pályafutásom. Ma már el sem tudom képzelni, hogy ne sminkes legyek, és az ezt megelőző idő olyannak tűnik, mintha valaki másnak az élete lett volna.

 

Elsőként a televízióban kezdtem dolgozni, ott vált belőlem sminkes, és a mai napig nagy szerelem számomra a tévés műfaj. Természetesen a sminkelés minden területét imádom, de leginkább azt, amikor valakiből sikerül elővarázsolni a legszebb arcát. Ez egy olyan high élmény, amiről sosem szeretnék lejönni.

 

A munkámban nagyon fontosnak tartom, hogy igazi luxustermékek legyenek a táskámban, nincs ugyanakkor egy konkrét márka, amit használok, mivel szerintem minden márkának van erőssége és gyengesége. Púderek és bronzerek tekintetében imádom az Hourglass, Laura Mercier és a Too faced termékeit, a highlighterek közül a Becca Shimmering Skin perfectort vagy az Illamasqua OMG highlighterét.

Sminkpalettából rengeteget tudnék felsorolni, de ami nélkül sosem indulnék el dolgozni: a Too Faced Chocolate Bar palettája. Nagy felfedezés volt számomra a Colourpop Super Shock Shadow - színei és textúrái hihetetlenül különlegesek.

 

Nincs egyfajta "signature" sminkem, szeretem az alanyom adottságaihoz és személyiségéhez kitalálni a sminket, így egyformán imádom a nude, no-makeup-vonalat és a merészebb, erősebb sminkeket is.

 

Munka során, a saját arcomon többnyire visszafogottabb sminkeket viselek, néha egy kis élénk rúzzsal megspékelve. Jelenlegi rúzs kedvenceim a Stila Sheer Patina és a Laura Mercier Velour Extreme Matte Power árnyalatai, az előbbi egy hamvas, mályvás nude, utóbbi pedig egy gyönyörű málnás piros.

 

Ha lenne középső nevem, az biztosan "Bőrápolka" lenne, mivel tinikorom óta imádom a krémeket és nagy élvezettel kenegetem velük az arcom reggel és este is. Régebben egy szép csomagolással és finom illattal teljesen le lehetett venni a lábamról, és bármennyi pénzt hajlandó voltam egy luxus krémért kiadni. Ma már tudatosabb vagyok és inkább az összetevőket nézem, mint a tégelyt. Úgy gondolom, hogy a The Ordinary forradalmasította a bőrápolást és indított el széles körben egy sokkal tudatosabb vonalat, ami miatt örökké hálás leszek nekik. Örök kedvencem termékeik közül a Niacinamide szérum, a Marula olaj és újabban az Amino Acids. Fantasztikusnak tartom, hogy ma már a minőségi bőrápolás nem csak a kiválasztottak privilégiuma, hanem bárki számára elérhető.

 

 

Második középső nevem pedig bizonyára "Fényvédelem" lenne, hiszen nincs olyan napja az évnek, amelyiken ne tennék belőle bőven az arcomra. Bárcsak valaki kiokosított volna 20-25 éve, akkor ma kevesebbet kínlódnék a pigmentfoltjaimmal. Állandóan új fényvédőket próbálgatok, de amelyek évek óta stabilan vannak a fürdőszobámban: a Paula's Choice fényvédői, illetve néhány koreai termék, a Cosrx Aloe Soothing Sun Cream és az Etude House Sunprise Mild Airy finish. A fényvédők mellett a finom hámlasztást is szeretem, Geek and Gorgeous és Paula's choice termékeket használok, ezekkel még sosem fogtam mellé.

 

A hajammal nem szeretek sokat foglalkozni, mindig eleve veszett ügynek éreztem. Ugyanakkor 10+ éve ragaszkodom Paul Mitchell samponjaihoz, illetve amióta festetem a hajam, Philip Kingsley Elasticizer hajpakolását is használom (ő volt Audrey Hepburn fodrásza és ezt a terméket személyesen neki fejlesztette ki. Ebben azt szeretem, hogy hajmosás előtt kell feltenni és így nem kell a zuhany alatt ácsorognom 20 percet arra várva, hogy végre lemoshassam. Hajlakk terén szintén évek óta hűséges vagyok a Tigi Masterpiece lakkjához, amit az illata miatt imádok.

 

Youtube-csatornámon és Instagram profilomom sok, sminkeléssel és bőrápolással kapcsolatos tippet láthatsz, várlak szeretettel :)

Nóra

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.