Reichel Gréta, sminkes

Reichel Gréta, sminkes

Mindig is érdekelt a sminkek világa. Úgy nőttem fel, hogy minden reggel azt láttam, ahogy anyukám a tükör előtt ülve felviszi magára az alapozót és a szemhéjfestéket, amihez egyébként a mai napig ragaszkodik. Így, amikor csak együtt vagyunk, tanúja lehetek a reggeli rutinjának. És annak ellenére, hogy smink és bőrápolási rutinja az évek során megváltozott, szebb, mint valaha, sminkkel vagy a nélkül is.

 

 

De ott van még a YouTube is, ami az utóbbi néhány évben óriási szám lett. Jó pár szépségcsatornát és YouTubert fedeztem fel én is magamnak, akik a kedvenc termékeikről beszéltek, folyton arra sarkalva, hogy én is beszerezzem magamnak ezeket. Napi szinten néztem és nézem ma is a YouTube-ot. Mára megvannak a kedvenc Youtubereim, tudom, hogy kinek az ajánlásaira érdemes hagyatkoznom, ahogyan azt is, hogy például a Fleur de Forces által javasolt parfümök tökéletesek lesznek számomra.

Egyszóval mindig is érdeklődtem a smink és a bőrápolás világa iránt, de csak nemrég jöttem rá, hogy hivatásommá is tehetem. Jogot tanultam, és bár szerettem, soha nem láttam magam ügyvédként. Túl komolynak éreztem ezt a foglalkozást és nem tűnt elég kreatívnak. A sminkelés ezzel szemen olyan, mint a festőművészet, ahol az arc a festő vászna. Az alkotás lehet színes, provokáló, merész, intenzív vagy természetes, és igaz rá, hogy a kevesebb több. Amikor Londonba költöztem, lenyűgözött a lehetőségek sokfélesége, a 20 különböző smink akadémiával és más elérhető kurzusokkal. Soha nem gondoltam, hogy a menyasszonyi és a divat smink mellett a film- és színházi sminkművészet is egy lehetőség. A makeup világa elképesztően változatos!

 Bőrápolás:

Jó géneket örököltem, de ettől függetlenül egy jó bőrápoló rutin nagyon fontos már fiatal kortól kezdődően. Hatással van a sminkre, amit felviszel arcodra, és fontos rájönnöd, mi az, ami működik a te és a bőröd esetében. Az én bőröm normál és kombinált típusba sorolható.

Tisztítás: Elsőként eltávolítom a sminkemet egy vattakoronggal és a Bioderma érzékeny bőrre ajánlott sminkeltávolító micellás vizével, amelyet már évek óta használok. Nincs is ennél jobb termék a smink eltávolításához. Két kedvenc arctisztítóm van, az egyik a Fresh soy arclemosó és a CeraVe habzó tisztítója. Mindkettő teljesítménye hasonló, viszont az áruk elég eltérő. Utóbbi nagyon gyengéd és nem mossa le a bőrről az olajat, ugyanakkor nyom nélkül eltávolítja a sminket a szem irritálása nélkül, így ideális akkor is, ha a szempillaspirált zuhanyzás közben szeretnéd lemosni.

Reggeli rutin: a Fresh Black Tea Kombucha essence egy olyan hidratáló esszencia, amely mélyen behatol a bőrrétegbe, és jobban hidratálja azt egy tonernél. Ezt használom zuhanyzás után, mivel amikor a bőr nedves, jobban magába szívja a tápanyagokat. Ezt követi a CeraVe hidratáló testápolója. Nem tudok elég jót mondani erről a márkáról, a barátomat is rávettem, hogy használja. Hialuronsavval hidratál és mivel könnyű, egy nehezebb hidratálót is felviszek utána. Smink alá én a Bobbi Brown Vitamin Enriched Face Base hidratálóját szeretem felvinni. Bármely alapozó hibátlanul felvihető rá, és közvetlenül a bőrbe szívódik. És, ami a legfontosabb, a napvédő! A Kiehl’s Ultra-Light Daily UV Defense SPF 50 terméke vált be nekem, ezt használom az egész arcomon és nyakon alkalmazom, néha vállon is, ha szabadon van. Megvédi a bőrömet a melegebb és naposabb országokban, és bár tudom, hogy azt mondják, hogy napközben újra kell használni a fényvédőt, én ezt néha elfelejtem. Ezzel a termékkel viszont még így sem égtem le soha.


Reggelente az Elisabeth Arden Eight Hour krémjét használom az ajkaimra.

Esti rutin: esküszöm a Weleda Skin Food termékére- termékeire, amiket a sminkkészletemben, de privát is használok. Egészséges és ragyogó lesz tőlük a bőröm és az illatuk is fantasztikus. A divatfotózások során, az orcákon és ajkakon használom highlighterként, mivel lenyűgöző a hatása. Korábban nem használtam ajakmaszkokat, de a Laneige Lip Sleeping Maskért (Berry) oda vagyok, reggel telt és puha ajkakkal ébredek. Csak néhány maszkom van, és nem is használom őket gyakran, de az, amit újra megvettem, a Kiehls Koriander & Narancs kivonatos, szennyeződések ellen védő maszkja volt. A bőröm reggelre ragyogóvá válik az AHA-tartalomnak köszönhetően, és segít megvédeni a bőrömet a nap folyamán. Mindig is nagyon figyeltem arra, hogy mit vigyek fel a bőrömre, mert gyermekkorom óta szenvedek az ekcémától, de a CeraVe hidratáló krémét imádja a bőröm. Hetente egyszer használom (néha ritkábban), és mikor nemrégiben a bőrgyógyásznál jártam, nem győzött csodálkozni, hogy milyen egészséges a bőröm mindenhol. Sőt azt is megkérdezte, hogy mit használok. Egyébként az Eucerin Intensive 10% w/w Urea krémet is használom az arcomra, a nyakamra és azokra a foltokra, ahol általában ekcémám van. Nagyon tápláló, és a bőröm a felvitele után napokon keresztül érezhetően hidratált.

 

Smink:

Nagyon nehéz a smink kedvenceket kiválasztani, mivel lényegében mindegyik a szívem csücske. Azt, hogy valójában melyiket is szereti a legjobban az ember, akkor derül ki, amikor a nyaraláshoz pakol be. Ilyenkor nincs más választás, mint leszűkíteni a kört.

Primer: Most a Smashbox primer olaja a kedvencem, csodálatos, harmatos ragyogást ad a bőrömnek: mindenki dicséretekkel halmoz el, és többnyire azt hiszik alapozó.

Alapozó: Néha szeretem a közepes fedést, eddig a kedvencem a Laura Mercier Flawless Lumiere Radiance-Perfecting alapozója. Szépen fed és egész nap csodálatosan mutat. Nagyon sok pozitív visszajelzést kapok, bókot kapok, ha rajtam van. Amikor enyhébb fedésre vágyom, vagy nyáron, amikor le vagyok barnulva, a Mac face and body-ra szavazok. A sminkkészletemben is tartok belőle, mert nincs benne SPF, így nem tükrözi vissza a vakut. Könnyű, de mégis erős fedést biztosít és szépen építhető. Ez a jelenleg elérhető termékek közül a leginkább természetes, bőrszerű alapozó. Érdemes először az ujjaidra felvinni keveset, összedolgozni kicsit, majd utána masszírozó mozdulatokkal szépen eldolgozni az arcbőrödön. A mozdulatok hatására a krémes állagból folyékonyabbá válik, és egészen beleolvad a bőrbe, egész napos fedést adva.
Még nem találtam meg a kedvenc korrektoromat, de jelenleg a Makeup Forever Ultra HD korrektort használom.

Púderek: Szeretem az Hourglass Dim Light Ambient Lighting púdert, mert fényvisszaverő és harmatosabb hatást kelt.. A bronzereknél Marc Jacobs Tan-Tastic O!mega Bronze és az Hourglass Ambient Lighting Bronzer Luminous Bronze Light árnyalatait váltogatom, az utóbbi csillogóbb és jobban visszatükrözi a fényt, így tökéletes nyári bronzosító. Egy másik Mac klasszikus, amiért rajongok, és biztos vagyok benne, hogy rengetegen ismerik, a Mac Mineralize Skin finish Soft and Gentle. Igazi klasszikus, és rengeteg bókot kapok, amikor viselem. Púderezés után mindig használok arcpermetet is, hogy bőröm ne tűnjön púderes hatásúnak, és jobban beolvadjon a bőrömbe. Az abszolút kedvencem a Pixi Hydrating Milky Mist, maga a termék és a permet is csodálatos és nagyon finom. 

Szemöldök: nem szeretek túl sok időt tölteni a szemöldökömmel, ugyanakkor szeretem, ha dús, vastag a hatása. Szerintem a természetes hatású szemöldök eléréséhez a Milk Makeup Kush Fiber Brow Gel tökéletes választás.

Szemhéj: Nem tudom abbahagyni a szemhéjfestékek vásárlását, és lassan kezdek függővé válni. Éppen ezért kifejezetten nehéz kiválasztani egy kedvenc szemhéjfesték palettát. Néhány hónapja a Natasha Denona Gold Palette-ért vagyok oda, amit ajándékba kaptam. Szeretem a barnás-rozsdás színeket a szememen, szerintem minden szemszínhez gyönyörűen illeszkednek. A másik kedvencem a Tart Tartelette in Bloom szemhéjfesték paletta, nagy eséllyel látjátok is a kettő között a hasonlóságot... Nem tudom letenni a Charlotte Tilbury Colour Chameleon in Bronzed Garnet termékét sem. Olyan hatást biztosít, mint egy, a szempillák tövénél húzott, és szépen elsatírozott szemceruza.

Parfüm:

Huhh, annyira nehéz kiválasztani a legjobb hármat! Az évszaktól függően különböző illatokat használok. Nyáron főleg friss parfümöket, tavasszal virágos illatokat, télen pedig nem bánom, ha kicsit édesebb és melegebb, amit magamra fújok.

 

A Burberry Body Tender kétségtelenül évek óta a kedvencem, és talán ez a 6. üveg belőle. Könnyű és frissítő, jó nehéz körül írni. „Citrom, ropogós alma és zöld abszint jegyeket tartalmaz. A harmatos angol rózsák, a fehér jázmin és a szantálfa finom keveréke”, amint azt a márka honlapján is írják róla. Kétségtelenül erre a parfümre érkezik a legtöbb pozitív visszajelzés. Számomra a lehető legérdekesebb és - megnyugtatóbb illat egy másik mellett, amit később említek.

 

Az Atelier Cologne Orange Sanguine egy másik kedvenc, amit már majdnem elhasználtam. A tökéletes nyári illat, amit csak nyaraláskor viszek magammal, vagy akkor használok, amikor napos idő van. Arra emlékeztet, ahogy Floridában sétálok, körülöttem pedig narancsfák virágoznak.

 

Egy újabb kedvencem, egyben pedig kétségtelenül a legdrágább parfümöm a Le Labo Thé Noir 29., amelyet nemrég újra is töltettem. Egyszerűen nem tudom letenni, amióta tavaly megvásároltam. Egy olyan illat, amit folyamatos dicsér a környezetem, és amit valamiért évszaktól függetlenül szívesen fújok magamra. Fás, egzotikus és titokzatos. A fekete tea ihlette és a főbb jegyei a fekete bors, a borostyán és a fekete rózsa.

 

Gréta 

 

 

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.