A legjobb rutintippek tavaszra

Legjobb rutintippek tavaszra

Az időjárás változásaihoz a bőrápolási rutinodnak is igazodnia kell. Ezeket érdemes szem előtt tartanod a tavaszi rutinod kialakítása során:

  • Bár a bőröd a könnyű, géles arctisztítókat preferálja ebben az időszakban, továbbra is érdemes kerülnöd a habzó arctisztítókat. Válassz inkább nem habzó, alacsony pH-jú géleket, könnyű tejeket. Ha a zsíros bőrödre mégis habzó arctisztítót szeretnél, ne mindennap használd, váltogasd egy másik, gyengédebb lemosóval. Ha arctisztítás után húzódik a bőröd, azonnal válts. A “csikorgósra” tisztítás hosszú távon árt a barrierednek.

 

 

  • Használj könnyű hidratáló szérumokat glicerinnel, hilauronsavval. Ez a frissítő permetek ideje is. A testedet se hagyd ki a jóból - a strandolással párhuzamosan a test hidratálása is fontosabbá válik. Neila tipp: fürdés, zuhanyzás után enyhén nedves bőrre kend fel a testápolódat, így jobban be tud szívódni, és frissítőbb érzetet is ad. További testápolási tippeket itt találsz.

 

  • Fontos észben tartanod, hogy az AHA-savak (glikolsav, tejsav, mandulasav) fényérzékenyítenek, ezeket fokozottabb óvatossággal használd a melegebb időszakban.

 

  • A napsütéses órák számával egyenes arányosságban nőnie kell a fényvédőd faktorszámának is. Az SPF 30 a minimum, vastagon kenve. Hogy teszel-e alá hidratálót, a saját preferenciádtól függ. További tippeket a megfelelő fényvédelemhez itt találsz.

+1 tipp

  1. Kiegészítő kezelésre szuperek a hűsítő, hidratáló fátyolmaszkok, gélmaszkok (ezeket tarthatod hűtőben is), illetve ebben az időszakban jót tesz a bőrnek az agyagpakolás is (heti 2x). Utóbbi segít a pórusok tisztán tartásában - fontos, hogy ne hagyd megszáradni az arcodon az agyagot, utána pedig ne felejtsd el megfelelően visszahidratálni a bőrödet.

 

Tavaszváró Neila termékek:
Lágy krémes arctisztító:

 

 Krémes arctisztító

Frissítő arcpermet:

 

 

Luneia arcpermet niacinamiddal 

Antioxidáns szérum:

 

 Sejtmegújító arcszérum

Könnyű hidratáló:

 

Baiobay hidratáló arckrém

Fényvédelem:

 

A bejegyzés szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, bőrápolási tanácsadó, kozmetikus

 

 www.neilacare.hu

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags