A legjobb rutintippek tavaszra

2022 március 21

Legjobb rutintippek tavaszra

Az időjárás változásaihoz a bőrápolási rutinodnak is igazodnia kell. Ezeket érdemes szem előtt tartanod a tavaszi rutinod kialakítása során:

 • Bár a bőröd a könnyű, géles arctisztítókat preferálja ebben az időszakban, továbbra is érdemes kerülnöd a habzó arctisztítókat. Válassz inkább nem habzó, alacsony pH-jú géleket, könnyű tejeket. Ha a zsíros bőrödre mégis habzó arctisztítót szeretnél, ne mindennap használd, váltogasd egy másik, gyengédebb lemosóval. Ha arctisztítás után húzódik a bőröd, azonnal válts. A “csikorgósra” tisztítás hosszú távon árt a barrierednek.

 

 

 • Használj könnyű hidratáló szérumokat glicerinnel, hilauronsavval. Ez a frissítő permetek ideje is. A testedet se hagyd ki a jóból - a strandolással párhuzamosan a test hidratálása is fontosabbá válik. Neila tipp: fürdés, zuhanyzás után enyhén nedves bőrre kend fel a testápolódat, így jobban be tud szívódni, és frissítőbb érzetet is ad. További testápolási tippeket itt találsz.

 

 • Fontos észben tartanod, hogy az AHA-savak (glikolsav, tejsav, mandulasav) fényérzékenyítenek, ezeket fokozottabb óvatossággal használd a melegebb időszakban.

 

 • A napsütéses órák számával egyenes arányosságban nőnie kell a fényvédőd faktorszámának is. Az SPF 30 a minimum, vastagon kenve. Hogy teszel-e alá hidratálót, a saját preferenciádtól függ. További tippeket a megfelelő fényvédelemhez itt találsz.

+1 tipp

 1. Kiegészítő kezelésre szuperek a hűsítő, hidratáló fátyolmaszkok, gélmaszkok (ezeket tarthatod hűtőben is), illetve ebben az időszakban jót tesz a bőrnek az agyagpakolás is (heti 2x). Utóbbi segít a pórusok tisztán tartásában - fontos, hogy ne hagyd megszáradni az arcodon az agyagot, utána pedig ne felejtsd el megfelelően visszahidratálni a bőrödet.

 

Tavaszváró Neila termékek:
Lágy krémes arctisztító:

 

 Krémes arctisztító

Frissítő arcpermet:

 

 

Luneia arcpermet niacinamiddal 

Antioxidáns szérum:

 

 Sejtmegújító arcszérum

Könnyű hidratáló:

 

Baiobay hidratáló arckrém

Fényvédelem:

 

A bejegyzés szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, bőrápolási tanácsadó, kozmetikus

 

 www.neilacare.hu

 

Szólj hozzá

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.


Hasonló cikkek

2022 karácsonyi és év végi csomagkiküldések
2023 karácsonyi és év végi csomagkiküldések

2023 november 27

Elolvasom ➡

Önbarnítás
Önbarnító termékek: Az aranyló bőr titka és használati tippek

2023 augusztus 04

De hogyan is működnek ezek a csodás kis palackok, és mit érdemes tudni róluk? Itt találsz választ néhány gyakori kérdésre:

  Elolvasom ➡

  nyári bőrápolás
  Nyári Bőrápolás: A Könnyű Krémek Fontossága + 5 neila kedvenc

  2023 június 20

  Ahogy beköszönt a nyár, bőrünkre is más kihívások várnak. Az intenzív napsugárzás, a meleg és a magas páratartalom mind hatással vannak bőrünk egészségére és hidratáltságára.

  Elolvasom ➡