Bőrápolási tippek várandósoknak

Bőrápolási tippek várandósoknak

 

A várandóság során bekövetkező hormonális változások befolyásolhatják a bőr működését is, így átmenetileg olyan bőrhibák vagy érzékenységek alakulhatnak ki, amelyek eddig nem voltak jellemzőek. 

 

Emiatt ez az időszak nem a kísérletezés ideje - olyan hatóanyagot, főleg ha erősebb aktívról van szó, amit még sosem használtál, lehetőleg ne most vezess be. 

 

Természetesen aktív hatóanyagokat várandóság során is nyugodtan használhatsz - pl: C-vitamint, azelainsavat vagy niacinamidot, de nem kell a maximum erősségre törekedni. Ha tehát jól tolerálja a bőröd az adott összetevőt, használd bátran, de fontos, hogy közben figyeld magad, és elkerüld az esetleges irritációt. 

 

Scientia - Sejtmegújító szérum, 30 ml

 

 

A kémiai fényvédőkről is csak akkor kell lemondanod (és ásványira cserélned), ha érzékenységet okoznak. 

 

 

A hámlasztó savak is maradhatnak a rutinodban: az AHA és PHA-savak, valamint a BHA is (2%-ig, ha nem vagy az Aspirinre érzékeny).

 

Az egyértelműen tiltólistás hatóanyagok a következők:
retinoidok (bármely retinol-származék),
hidroquinone,
arbutin (alpha-arbutin).

 

Jó tudni, hogy mindez leginkább elővigyázatosság - nem kell pánikba esni, ha esetleg úgy retinoloztál, hogy közben még nem tudtad, már kisbabát vársz. Inkább csak arról van szó, hogy ez a terület etikai okokból nehezen kutatható (hiszen senki sem fog kismamákon tesztelgetni), ezért jobb félni, mint megijedni alapon inkább kerülendőek. 

 

Mivel helyettesítheted ezeket a hatóanyagokat? 

 

A retinoidok helyett válassz bakuchiolt vagy peptid szérumokat.

 

 

 

A hidroquinone és arbutin folthalványító hatását AHA-savakkal, azelainsavval, niacinamiddal és C-vitaminnal helyettesítheted. 

 

Ha problémás a bőröd, benzoyl-peroxide és szalicilsav is használható - talán a legjobb ilyenkor a benzoyl-peroxide lemosást választani, azaz felviszed 5-10 percre, majd utána lemosod. 

 

Malin + goetz- 10% kénpaszta 14ml

 

 

Minden bőr - és minden terhesség más, ezért mindig konzultálj a kezelőorvosoddal az aktív hatóanyagok bevezetéséről és használatáról!

 

Aktív hatóanyag: az a hatóanyag, amely bizonyítottan be tudja váltani az adott termék ígéretét, tulajdonképpen az az összetevő, amiért fizetsz. Figyelem: attól még, hogy egy hatóanyag passzív (állagjavító, parfüm stb.), nem jelenti azt, hogy nincs hatással a bőrödre.

 

 

Striák kezelése 

 

A striák kialakulása leginkább genetika (azaz hajlam) kérdése, ill. a hormonok is szerepet játszanak, ezért bár fontos a folyamatos és megfelelő hidratálás gazdag testápolókkal és bőrápoló olajokkal a csíkok mérséklésére, nem garantált, hogy meg tudják előzni a striákat. 

 

Nem kell kimondottan striákra való termékeket választani, bármely gazdagabb testápoló és/vagy bőrápoló olaj megteszi. 

 

Minél frissebb, felületesebb a stria, annál jobban kezelhető. Általánosságban elmondható, hogy amíg a stria nem fehér, tehát még lilás, rózsaszínes, nagyon jó eredményeket lehet elérni mezoterápiával és lézerrel. A már elfehéredett, mély, régi striák már nem reagálnak jól a kezelésekre.

 Tápláló tusfürdő:

Salt & Stone - Black rose & Oud tusfürdő 450ml

Gazdag testápoló:

 

L'odaités - testápoló krém amely hidratál és kényeztet:

 

 

Malin + goetz- mennyei illatú rumos testápoló 250ml

 

 

 Egyptian Magic balzsam :

 

 

 

 www.neilacare.hu

 

A bejegyzés szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, bőrápolási tanácsadó, kreatív kozmetikus

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags