Bíró Viktória, sminkes

Bíró Viktória, sminkes
Bíró Viktória, sminkes

 

 Milyen termékek lapulnak a fürdőszobádban?

 

A kérdés inkább az lehetne, "mi nincs a fürdőszobádban?". Mivel imádok mindenféle újdonságot kipróbálni, sok termékminta van nálam és a terméket is csak azután veszem meg, hogy a bőröm is engedélyezte. Sajnos én sem leszek fiatalabb, és a rettegett negyedik X-hez közeledve megfigyeltem magamon, hogy egyre több bőrápolási terméket, ugyanakkor egyre kevesebb sminket használok. Bár igaz, hogy egyébként is a kevesebb több elvét vallom…

Nagyon macerás fenntartani egy jó állapotot, évről évre egyre hosszabb időt töltök esténként a fürdőben. A bőröm egyébként száraz (vízhiányos) és érzékeny, a T-vonalban picit olajosabb és a pórusok kicsit tágabbak.  

 

Kedvenceim:

 

Bioderma Sensibio micellás víz, ezzel tisztítom le az arcom reggel és este, nagyon jól eltávolítja a sminket és nem ég vagy húzódik tőle a bőröm.

Utána egy nedvességet pótló szérumot használok, amit szeretek váltogatni, jól beváltak a Lancome Genefique és Visionnaire szérumjai. Legújabb szerzeményem egy kollagénes szérum a Jean D'Arceltől, ennek nappali és esti változatát is használom.

A szérum után egy sejtmegújító, regeneráló éjszakai krémet használok az egyik kedvenc márkámtól, a Caudalie-től, nappalra pedig egy feszesítő krémet választok.

Kötelező termék a szemkörnyékápoló, ami kemény dió! Annyi, de annyi szemránckrémet kipróbáltam már, de egyik sem az igazi! Nem érzek látható különbséget nem hogy egy, de három hónap használat után sem. Amit most használok, egy könnyed textúrájú Caudalie szemkörnyékápoló, estére pedig jöhet Charlotte Tilbury Magic Eye Creamje. Egész jó, de a WOW effektus most is elmarad.

A szájápolóval némileg hasonlóak tapasztalataim, mint a szemápolóval, bár itt már találtam egy-két nagyon jó terméket! A DrPawPaw az egyik legtáplálóbb szájbalzsam, olívaolaj tartalmával azonnal puhává varázsolja a bőrt és hatása hosszan tart. A másik szerelem a Caudalie ajakbalzsama, amely paraffin és vazelin nélkül táplálja az ajkakat.


Hámlasztás, maszkok

 

Amikor 20 éves voltam, minden vasárnap délelőtt 3 órára elvonultam a fürdőbe és szépítkeztem. Manapság havonta egy ilyen rituálé fér bele, ilyenkor egy jó gyümölcssavas vagy enzim peeling és egy szuper hidratáló maszk kerül elő, mindkettő a Caudalie-től. Nagyon szeretem a sheet, vagyis fátyol maszkokat, ezekből a reptéren szerzek be mindig jónéhányat.

 

Kozmetikus

 

Régebben szigorúan havonta jártam arctisztitásra, kényeztetésre. Sajnos mióta külföldön élek, nem sikerült tovább folytatni ezt a hagyományt, és ennek már lassan 10 éve. Lányok, azt javaslom, becsüljétek meg a magyar kozmetikusokat, nekem 8 évembe került találni egy jót itt, ahol élek. Arctisztitást és szemöldökszedést sosem kérek, csak kényeztetést. Persze nekem egyszerűbb a dolgom, mivel jómagam is kozmetikus vagyok, így sok mindent el tudok magamnak is végezni. 

 Hogyan határoznád meg magad?


Egy nő, éppúgy, mint te, aki szereti a szépet, a csokoládét, a papír érintését, a tengert, a jó szexet és vallja, hogy lehet még manapság tartalmas beszélgetéseket folytatni.

 A szakmám szerint: sminkes, mint mostanság minden második lány, ebben is hasonlíthatunk. Akkor kezdtem, amikor még sokan nem tudták, ez mit jelent. Amikor még egy magazinból és a saját fantáziánkból inspiralódtunk és nem az Instagramról.

3 évesen szeplőket rajzoltam az arcomra Eszter néninél, anyukám kozmetikusánál. Egy életre beleszerettem a gyanta illatába, a finom krémekbe és az izgalmas, színes sminkszerekbe. Később, amikor a havonta megjelenő Ifjúsági Magazin egyik cikksorozatában szakmákat mutattak be, a sminkes lányt látva tudtam, hogy ez akár én is lehetek egy szép napon!
A karrierem során sok stúdióban jártam, megfordult a kezem alatt egykori és jelenlegi miniszterelnök, dolgoztam színházban a kulisszák mögött, televízióban, New Yorkban, a fashion weeken és sminkeltem már sok különleges helyszínen.

 

Mit szeretsz a legjobban a szakmádban?


A sok izgalmas tapasztalat ellenére a hétköznapi, valódi nőket. Az a boldog és ragyogó tekintet, amikor egy kész smink után elégedetten megpillantod magad a tükörben, számomra megfizethetetlen.

Megtanítani neked egy-két klassz sminktippet, amivel egyszerűbbé válik a reggeli rutinod, megmutatni, hogy te is gyönyörű és különleges vagy, mint az a pimasz modell az óriásplakáton. Ez a hivatásom és szenvedélyem is egyben. A küldetésemnek tekintem, hogy az arcod mellett a lelkedet is megszépítsem. Ha csak egy picit jobban tetszel magadnak egy szép rúzzsal és bátrabban nézel a tükörbe, már megérte!

 

Milyen számodra a jó smink?


Egyszerű és szépítő. Láthatatlan, mégis meghatározó. Nem az alapozómat látod először, ha találkozunk, hanem azt, hogy szép a bőröm. Nem ezer különféle termék kell hozzá, hanem hasznos trükkök, és csupán pár jó minőségű sminkszer. Öltöztet, de nem takar, hanem hagyja érvényesülni a személyiségemet. Szavak nélkül elmondja, mit üzenek a világnak, hogy érzem magam a bőrömben és éppen ki vagyok.

Ez lett sminkmárkám, a VIKTORIA GEORGINA mottója is: "every makeup tells a story..", vagyis minden smink egy történetet rejt, és benne tiéd a főszerep!

 

Rengeteg márka létezik, temérdek jó termék van a piacon, de egyet sok nagy cég elfelejt, ami számomra a legfontosabb: ez pedig a vevő. Sokan nem figyelnek oda, mit is szeretne a vásárló, csak eladnak, arra összpontosítva, amit el kell adni, nem pedig arra, amit a vevő ténylegesen szeretne. Közel sincs szükség 30 termékre, valamint 20 ecsetre ahhoz, hogy egy szép hétköznapi sminket készítsünk!

Milyen alapozót szeretnél? Sárgás vagy rózsás a bőröd alaptónusa? Milyen texturát és finist szeretnél? Hogyan fedjen? Amikor megálmodtam a sminkmárkámat, rátok gondoltam; anyukákra, elfoglalt üzletasszonyokra, nőkre, akik sosem tudták igazán, hogyan sminkeljék magukat, de mindig is szerették volna. Okos, tehetséges, erős nőkre, akik egy egyszerűen működő, átlátható, és jó minőségű sminktermékre vágynak. Mindig mellékelek a termékekhez egy-két jó trükköt útravalónak.

Köszönöm, hogy elkísértél! További történetekért kövesd a Neilacare Blogot!

Szeretettel:

Viktória

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.