Bemutatkozik a Léone Paris

Bemutatkozik a Léone Paris

 

A Leonia története

2015-ben Eva Corfmat, az állat- és növényvilág iránt szenvedélyes világjáró bejárta a világot és eljutott mind az 5 kontinensre. Vietnami útja során egy szemhéját érő sérülés súlyos gyulladást okozott neki. Egy vietnami orvos, akihez fordult, egy fehér teából készült kenőcsöt ajánlott neki. Eva megdöbbent a készítmény hatékonyságán, és úgy döntött, amikor visszatért Franciaországba, hogy kutatásokba kezd ezzel a ritka és értékes teával. Felfedezte, hogy a polifenolokban különösen gazdag fehér tea a világ legerősebb antioxidánsa.

Így született meg a Léonia, saját nagymamája előtt tisztelegve, amely név „erős és bátor nőt” jelent.

Eva Corfmat, a Léonia alapítója:

„Nyugtató, öregedésgátló, tonizáló hatású… A fehér tea, amely jótékony hatásait forrázás után tárja fel, számos remek tulajdonságot kínál a bőrnek. Annak érdekében, hogy megosszam a beauty világával ezt a kincset, úgy döntöttem, hogy életre hívom a Léonia-t, az első biokozmetikai márkát, amely fehér teát tartalmaz.”

A Léoniánál célkitűzésük, hogy ismét a természet kerüljön a kozmetikai termékek középpontjába. A kozmetikai márkák többsége mind a mai napig olyan összetevőket használ, amelyek károsak a bőrünkre és a környezetünkre, így testünk, egészségünk és bolygónk védelme érdekében újra kell gondolnunk szokásainkat. A natúrkozmetikumokra specializálódott párizsi laboratóriumuk segítségével 2 évig dolgoztak azon, hogy a fehér tea hatását más természetes hatóanyagokkal kombinálva teljesen egészséges és hatékony formulákat alkossanak, amelyek bizonyított hatékonysággal rendelkeznek.

A LÉONIA ÉRTÉKEI:

Érzékekre ható összetevők

A bio- és natúrkozmetikumokba fektetett innovációt továbbfejlesztették, termékeik középpontjában pedig az érzékekre ható összetevők előnyben részesítése áll. Szeretnék lehetővé tenni a nők számára, hogy egyszerre élvezzék a természet nyújtotta előnyöket egy pillanatnyi kikapcsolódással és élvezettel: mindezt a parfümőrünk által természetes eredetű összetevőkből kifejlesztett parfümök innovatív és érzékszervi textúráinak köszönhetően, csúcsminőségű csomagolásban kínálják.

Hatékonyság

A biokozmetikumok átlagosan legalább 30-40%-ban tartalmaznak hatásosságukról ismert természetes eredetű hatóanyagokat, míg a hagyományos kozmetikumok gyakran csak 1-2%-ot. A Léoniánál a bőrön kifejtett hatásuk alapján választották ki a legjobb hatóanyagokat.

Környezettudatosság

Napjainkban már elengedhetetlen az egészségesebb, környezetbarát és fenntartható kozmetikumok tervezése. A Léonia formulái teljes mértékben biológiailag lebomlanak, és a csomagolásuk 100%-ban újrahasznosítható.

Szakértelem

A Léonia készítményeit Nantes-ban hívták életre és alkották meg, Párizsban állították össze és gyártották, Bretagne-ban és Pays de la Loire-ban díszítették. Helyi termelőik osztják értékeiket, és elkötelezettek a fenntartható fejlődés mellett. 

Szolidaritás

100%-ban nőkből álló, vietnami szövetkezetüket méltányos kereskedelmi bónusz adományozásával támogatják. Számos közösségi projektet finanszíroznak, mint például fák ültetése, hidak, házak és iskolák építése.

Átláthatóság

Elkötelezettek amellett, hogy elmagyarázzák és kiemeljék tervezési folyamatuk minden szakaszát: a fehér tea betakarításától a termékeik csomagolásáig, beleértve a hatóanyag átalakítási fázisát is. 

Fehér tea

Ázsiában évszázadok óta a halhatatlanság elixírjeként tartják számon: a fehér tea nevét leveleinek ezüstösen fehér színéről kapta, amelyeket gyakran világos fehér bolyhok borítanak. A fehér teát ritkasága, a szedés össztettsége és illatának nemessége miatt a világ legrangosabb és legértékesebb teájának tartják. Sokáig a fehér tea a kínai császári udvarnak volt fenntartva, munkaigényes előállítása és aromájának finomsága miatt.

Eredete

Sok legenda kering a teáról. A legismertebb Chen Nung császáré: körülbelül 5000 évvel ezelőtt vizet forralt egy fa menedékében, amikor a szél néhány levelet az italába fújt, finom színt és édes illatot kölcsönözve a víznek. Így született meg a tea. E legenda mellett és az első írások szerint a fehér teát már a 16. században ismerték, Fuding tartományban 1796 óta készítik.

A fehér tea Kínából származik, de az elmúlt években tovább bővült a termőterülete. Ma ezt a ritka teát Vietnamban, Indiában, Srí Lankán és Kenyában is termesztik. Ezek olyan régiók, amelyekben a feltételek kedveznek a betakarításnak.

A fehér tea sajátosságai

A világ legerősebb antioxidánsa: A fehér tea háromszor több polifenolt tartalmaz, mint a zöld tea, és 100%-kal hatékonyabb. Emiatt a világ legerősebb antioxidánsának tartják.

Fehér tea, a legtisztább tea: A fehér tea a legtisztább, mert megmarad természetes állapotában. Valóban a fehér tea az, amelyik a legkevésbé alakul át a gyártási folyamat során, ennek köszönheti finom és kifinomult ízét. Nem veszíti el tulajdonságait, és számos előnyt nyújt a bőr és a test számára.

A teafa rügyeiből nyerik: A fehér tea, a zöld tea és a fekete tea ugyanarról a fáról származik: ez a Camellia Sinensis vagy kínai kamélia (gyakran teafának nevezik). A fő különbség az, hogy a fehér teát közvetlenül a teafa rügyeiből nyerik, míg a zöld tea és a fekete tea a fa leveleiből készül.

A fehér tea készítésének folyamata

A fehér tea készítésének folyamata különleges. A kézzel végzett betakarításra évente egyszer, a tavasz első napjaiban kerül sor. A fa ki nem kelt rügyeit és leveleit gyorsan leszedik, majd a napon fonnyasztják és szárítják. A fehér tea így megőrzi teljes tisztaságát és valamennyi kedvező tulajdonságait.

A fonnyasztás a fehér tea készítésének első lépése. Ennek az eljárásnak az a célja, hogy a tealevél vizet veszítsen, hogy jobban alakítható legyen.

A fehér tea készítésének második lépése a szárítás. Ez azt jelenti, hogy a leveleket forró levegő áramlatának teszik ki, hogy csökkentsék a tealevelek páratartalmát. Ez alkalmasabbá teszi őket tárolásra. Ez egy nagyon fontos lépés, mert elégtelen szárítás esetén a tealevelek tárolás közben megpenészedhetnek a megmaradt páratartalom miatt. Ha túlszárítják a leveleket, az valamennyi aroma eltűnését is okozhatja. A fonnyasztáshoz hasonlóan a szárítási szakasz szintén elvégezhető beltéren vagy szabadban, ha az időjárási viszonyok megengedik. 

A fehér tea összetevői

A teában rejlő ásványi anyagok: elsősorban káliumot találunk benne, amely számos létfontosságú funkciónkat biztosítja (sav-bázis egyensúly, a sejtek pH-jának szabályozása, a vesék megfelelő működése). A fehér teában kalcium is található, amely fogaink és csontjaink fő alkotóeleme. A magnézium hozzájárul az idegek és az izomzat megfelelő működéséhez (a szívműködéshez, a cukorszint és a vérnyomás szabályozásához nélkülözhetetlen). Minimális mennyiségben más ásványi anyagokat is tartalmaz, mint például a cink, a réz, a nátrium vagy akár a nikkel.

Polifenolok: a legjobb természetes antioxidánsként tartják számon.  A fehér tea a zöld tea többszörösét tartalmazza polifenolokból, ami lehetővé teszi számára, hogy a világ legerősebb antioxidánsává váljon. A polifenolok ugyanis igazi szövetségesek a sejtek öregedése elleni küzdelemben.

Katekinek (vagy flavonoidok):  a szintén a polifenolok családjából származó katekinek fontos szerepet játszanak az egészség megőrzésében. Erősítik a természetes védekezőképességet és az immunrendszert. A fehér tea a legtöbb katekint tartalmazó tea.

Tanninok: a polifenolok családjába tartoznak. A fehér teában a tanninok csak nagyon kis mennyiségben vannak jelen. Ők felelősek a tea serkentő hatásáért. A koffeinhez kötődnek, és késleltetik a diffúziót a vérbe, emiatt hosszabb a tea hatásideje a kávéhoz képest. A tanninok bizonyos tulajdonságokat is kölcsönöznek a teának, mint például színét vagy keserűségét.

Teanin: gyakran összekeverik a theinnel. A teanin, más néven L-teanin, igazi lazító hatással van az idegrendszerre. Bár minimális mennyiségben van jelen a fehér teában, segít a pszichés stressz csökkentésében, valamint javítja a koncentrációt és a hangulatot.

Koffein (vagy thein): ez az összetevő serkentő hatással bír a szervezetre. A fehér tea fajtájától függően a koffein szintje sok tényezőtől függően változhat (felhasznált műtrágya, bimbók stb.). Minél több rügyet tartalmaz a fehér tea, annál magasabb lesz benne a koffeintartalom. Általában egy csésze fehér tea 20-55 mg koffeint tartalmaz.

www.neilacare.hu