Férfi bőrápolás

férfi bőrápolás

 

  

A bőrápolás uniszex tevékenység - nem függ nemektől. A bőr az bőr, a külön nőknek és férfiaknak szánt termékek pusztán marketing célokból vannak megkülönböztetve. A termékek között lévő különbség nem a hatóanyagokban, hanem a csomagolás színeiben és a termékekben használt illatanyagokban keresendő. A tudatos bőrápolás előretörésével szerencsére már sok-sok illatanyagmentes termék kapható, így a fürdőszoba polcon található termékek könnyebben megoszthatók és nyugodtan lehetnek közösek.  

 

A férfiaknak is tehát a következő alaprutinra van szükségük: 

1.Gyengéd arclemosó 

Doers arctisztító

2.A bőrtípusuknak megfelelő hidratáló 

Doers arckrém

3.Fényvédő - mind közül a legfontosabb, ugyanis a bőrrák a férfiakat érinti leginkább (valószínűleg éppen azért, mert nagyon ritkán lehet őket rávenni fényvédő alkalmazására).  Fontos, hogy a fejbőrre is elegendő fényvédő kerüljön - erre az átlátszó fényvédő spray-k kiválóan alkalmasak, azonban ne feledjük, hogy nehéz megmondani a megfelelő mennyiség mértékét, ezért ezeket még inkább bőséggel kell fújni. Mindig fontos betartani a face & scalp fényvédő spray-k használati utasításait, belélegezni ezeket nem szabad.

 

Borotválkozás

 

A gyakori borotválkozásból fakadó irritációk elkerülésére javasolt nyugtató hatóanyagokat tartalmazó, lágy borotvahabot alkalmazni.

A borotválkozás után egy gyulladáscsökkentő, nyugtató, hidratáló toner csodákra képes, pillanatok alatt megszüntetheti a bőrpírt. Fontos elkerülni az alkoholos arcszeszeket, tonikokat.

 

Két borotválkozás között (nem közvetlenül borotválkozás előtt vagy után!) gyengéd AHA & BHA hámlasztók alkalmazásával elkerülhető a pórusok eltömődése, a pattanások, a benőtt szőrszálak, vagy akár a szőrtüszőgyulladás is csökkenthető, mivel a BHA hámlasztók antibakteriális hatásúak. Olyan kiegyensúlyozott formulákat válasszunk, amelyek bőrnyugtató összetevőket tartalmaznak (pl. allantoin, panthenol, madecassoside/cica, aloe), azonban alkoholt, illatanyagot, illóolajat nem. A dörzsölő arckeféket, mechanikus radírokat érdemes elkerülni - lehet, hogy kellemesek, de szükségtelenek, nem hatékonyak, és csak az irritáció esélyét növelik.

 

 

Nagyon fontos a borotvát és egyéb gépeket használat előtt és után fertőtleníteni - ehhez kiváló eszközfertőtlenítőket lehet kapni a patikában (pl. Mikrozid spray).  

A megfelelő rutinnal - gyengéd, de alapos arctisztítás, hidratálás - elkerülhető a szakáll alatti bőr viszketése és hámlása. 

Hosszú szakáll esetén érdemes külön szakállra való sampont és kondicionálót beszerezni, a szakállt mosás után megszárítani, kifésülni és szakállolajjal ápolni.

 Borotválkozó krém

 

 

 

A bejegyzés szerzője Rosenkranz Klaudia, a @skinlatte.me.beauty bloggere, bőrápolási tanácsadó, kozmetikus

www.neilacare.hu

 

 

 

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags