Miért jó száraz kefét alkalmazni?

Száraz dörzsölés

A dry brushing vagy száraz dörzsölés egy olyan technika, amely során egy természetes sörtéjű kefével finom, körkörös mozdulatokkal átdörzsöljük a száraz bőrünket.

 

A száraz kefe könnyen használható otthoni testápolási rutin részeként, amely időtakarékos megoldás lehet a bőr revitalizálására és felfrissítésére.

Ez a gyakorlat évezredek óta része az ayurvédikus és más hagyományos egészségügyi rendszereknek.

A dry brushing nyáron különösen előnyös lehet a következő okok miatt:

 

✔ A száraz dörzsölés eltávolítja az elhalt hámsejteket és felgyorsítja a sejtmegújulást, így segít a bőr felszíni rétegének megújulásában. Ez javítja a bőr textúráját és fokozza annak ragyogását.


✔ Stimulálja a vérkeringést és segíti a tápanyagok és oxigén szállítását a bőrsejtekhez. Ennek eredményeként a bőr puha és sima lesz.


✔ Segít megelőzni a begyulladt szőrszálak kialakulását.


✔ Segít eltávolítani a pórusokban felgyülemlett szennyeződéseket, ami hozzájárul a bőr tisztábbá válásához és az akné megelőzéséhez.


✔ Segít stimulálni a nyirokkeringést.

 

Fontos azonban megjegyezni, hogy a száraz dörzsölés nem ajánlott sérült, gyulladt vagy érzékeny bőr esetén. Mindig legyél óvatos és gyengéd a kefével végzett mozdulatokkal, és használj megfelelően kiválasztott, természetes sörtéjű kefét.

 

Neilacare wellness kiegészítők 

 

 

www.neilacare.hu

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags