Eljött a csúcsvibrátorok kora

Eljött a csúcsvibrátorok kora

 

Az utóbbi évtizedben soha nem látott fejlődésen ment át a vibrátorpiac: nagytudású erotikus okos-kütyük, dizájnos és egészségtudatos prémium darabok állítják parkolópályára a korábbi évek „modern” szexuális segédeszközeit. A koronavírus miatti karanténidőszak pedig úgy tűnik, kedvez az orgazmust segítő high-tech eszközöknek, a házi karantén alatt kiugróan sokan ruháznak be egy-egy új vibrátorra.

 

A 21. század magával hozta a nők fokozott orgazmus iránti igényét, és a vágyat a szex korlátok nélküli élvezetére. A modern vibrátorok világa azonban messze nem merül ki – ha fontos része is – a nőknek szerzett örömben. Az egyre nagyobb tempót diktáló innovatív vibrátorgyártók ugyanis fejlett, sokoldalú készülékeikkel ma már a nők erotikus igényei mellett természetesen a párok közös, így a férfiak örömét is szolgálni kívánják. Az „orgazmus-különbséggel” való leszámolás érdekében ma már számos minőségi vibrátort gyártó cég eredményesen harcol a csúcskészülékeivel.

A tanulmányok pedig arra mutatnak rá, igenis van mit tenni e téren, ugyanis nagy gyönyörkülönbség jellemző a hálószobákra – mégpedig nemtől függően. Az egyik tanulmányban a férfiak 91% -a nyilatkozott úgy, hogy "általában" vagy "mindig" eléri az orgazmust szex közben, míg a nőknek csak 39% -a számolt be hasonlóról.

 

A lohasztó retró nyomában itt a biztonságos high-tech

 

Tény, hogy voltak idők, amikor az extra örömök reményében még a hangosan zakatoló, kétes minőségű műanyagból készült „antik verzióknak” is örülni tudtak a nők, ahogyan az olcsó szexshopok riasztó, hideg, fémből készült modelljei is gond nélkül gazdára találtak anno. Egy biztos, a maszturbálás örömteli folyamatát segítő ketyerék hosszú utat jártak be az utóbbi fél évszázadban. Betty Dodson amerikai szextanácsadónak sokat köszönhetünk e téren, szexuális örömszerző workshopjaival tabutémákat feszegetett a maga idején, mondanunk sem kell, hogy nagy sikerrel. Betty az általános érdeklődésen felbuzdulva mutatta be sok évtizede az ön-örömszerzésben baráti jobbot nyújtó „modern” stimulálóbajnokot, a Panasonic Panabratort, majd később az akkor hihetetlen módon 2 sebességfokozaton is nagyot teljesítő, ikonikus Hitachi Magic Wandet, amely 6000 rezgésre volt képes percenként. A következő évtizedek sok újabb vibrátorsztárt emeltek fel, majd hagytak aláhullani – Vibratex, The Rabbit, stb. -, helyet adva az újabb és újabb fejlesztéseknek.

 

A víruskrízis és a vibrátorok

 

Az orgazmus jó. Ebben milliók értenek egyet világszerte, és úgy tűnik, ez csak tovább fokozódik. A koronavírus miatti világválság magával hozta az óvszereladások megnövekedése mellett a vibrátorok iránti fokozott igényt is. A házi karantén hetekre a házba kényszeríti az embereket, akik a legfrissebb statisztikák szerint nagy számban kezdtek el szexuális játékszereket vásárolni. A vibrátorok eladása úgy tűnik, soha nem látott magasságokat karcol: az Egyesült Királyságban 13% -kal, Kanadában 135% -kal, Olaszországban pedig 71% -kal növekedett az online eladott vibrátorok száma (Womaniser felmérés).

A szakértők persze örömmel üdvözlik a hasonló tendenciákat, mondván „bizonyított tény, hogy az orgazmus fájdalomcsillapító, immunerősítő, és a pszichés egészségre ható jótékony hatással is bír”. Egy walesi kutatócsoport 1997-ben végzett kutatásai alapján megállapították, hogy a heti 2-3 alkalommal orgazmust átélők a havonta átlagosan 1 alkalommal orgazmust átélő társaikhoz képest lényegesen hosszabb élettartamra számíthatnak. Rövidtávon és leginkább házi karanténban persze fontosabb szempont, hogy az orgazmus hatásosan csökkenti a stresszt (mivel oxitocint szabadít fel), segíti az önértékelést, a kiegyensúlyozott viszonyt önmagunkkal, és a DHEA-szint növekedésével a külsőnket is ragyogóbbá teszi.

 

Melyik az igazi?

 

Ma már millió szempont szerint választhatunk vibrátort, és a széles kínálat alaposan feladhatja a leckét a kezdőknek. Az egészen olcsó, de elsőre cukinak tűnő verziókkal is lehet kísérletezni, de nem érdemes. Szakértők szerint a személyiségünknek megfelelő típus (külső, belső, kombinált, anál, stb.) és persze a tudás mellett az egyik legfontosabb szempont a biztonság kellene, hogy legyen. Vagyis az, hogy milyen anyagból is készült a készülék, és milyen tudású gyártó áll mögötte. Az orvosi szilikon ma már alapelvárás az egészségtudatos fogyasztók körében, de van, akinek a vibrátor halk zajszintje, vízállósága, vagy a praktikus USB-töltésmód is szinte ugyanilyen fontos.

 

Ami pedig az extrákat illeti: a gyűrűs modellek között az Unbound Babes 18 karátos arany, multi-sebességes, vízálló Palmája (128 dollár, kb. 43 000 Ft), valamint a Gwyneth Paltrow Goop oldalán kapható közel 500 dolláros (kb. 166 000 Ft) vFit Intimate Wellness Solution luxusvibrátor tartozik az ékszerszerű mainstream kedvencek közé. Ezzel szemben a töltényhez hasonlító, apró, praktikus, táskában is elférő ”bullet” modellek között a sikkes és kifejezetten olcsó Lovehoney (13 font, 7 ezer Ft) és a kicsi, de erős CosmoSutra (25 font, 10 500 Ft) neve is jól cseng nemzetközi szinten.

 

Az innovatív szekcióban igazi különlegességekre lelhetünk. 2014-ben Alex Fine (képesített szexológus) és Janet Lieberman (tapasztalt mérnök és a Massachusetts Institute of Technology öregdiákja) egyesítették erőiket, hogy olyan fenomenális szexjátékokat hozhassanak létre, amelyeket a piacon addig nem találtak meg. A duó tudásának java végül egy innovatív, egyébként Magyarországon is kapható csúcsmodellben, a Pomban (31 250 Ft) ötvöződött, amely szinte egyszerre hoz minden elvárást: egészségügyi minőségű orvosi szilikon, erős motor, formabontó dizájn, vízálló, USB-töltős, nagyon halk, többsebességes (5 üzemmód, 5 intenzitás).

 

A Dame névre keresztelt újgenerációs vibrátorok pedig már tényleg szinte mindent tudnak, a „kézi munkát sem igénylő” selymes tapintású Eva II  (44 150 Ft) az ígéretek szerint egyenesen mestere a „folyamatos és orgazmust kiváltó stimulációnak”. A diszkrét és nem zavaró vibrátort keresőknek a Fin lehet az igazi (24 550 Ft), amely a piacon talán az egyik legegyszerűbb szexuális játékszer: az ujjak között fogható előjáték, szex vagy maszturbáció során. Egy biztos, megéri jól feltérképeznünk a kínálatot, és több, számunkra fontos szempontot mérlegelve kiválasztanunk az megfelelő vibrátort a jövőbeni orgazmusok érdekében, szem előtt tartva Betty Friedan nőjogi aktivista véleményét e témában, miszerint „egy nőnek sem a padló ragyogóra suvickolásától lesz orgazmusa.”

 

NeilaCare

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags