A legjobb alapozók 30 év felettieknek

A legjobb alapozók 30 év felettieknek

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de amint betöltöttem a harmincat, lassan igaz lett az a mondás, amitől korábban féltem, vagyis, hogy „a kevesebb több”.  A húszas éveimben sokkal több sminket bírt el az arcom. Tökéletes példa erre szerintem a mai fiatalok Youtube-sminkvideói! (Titeket nem ráz ki a hideg attól az alapozómennyiségtől, amit felvisznek a bőrükre?)

 

Ahogy az évek múltak, és elindult a bőröm öregedésének elkerülhetetlen folyamata, gyakran érzem, hogy a smink csak úgy „ül” az arcomon. Megszámlálhatatlan különböző alapozót vettem az elmúlt 20 év során és a munkám során is sokat kipróbáltam. Bármilyen terméket, ami szinte láthatatlan, „glossy finisht” ígért, azonnal megvettem. Mindezek ellenére a mai napig az egyik legnagyobb kihívásnak érzem megtalálni a tökéletes alapozót. Kíváncsi vagyok, hogy csak én vagyok-e így ezzel… Nektek mi vált be leginkább? 

Egyébként sminkesként, ha érettebb bőr került a kezeim alá, mindig figyeltem, hogy minél kevesebb alapozót használjak, ugyanolyan szép, friss hatást és fedést elérve.

Nekem a smink mindig azt jelentette, hogy hozzuk ki a lehető legtöbbet bőrünkből, de sose takarjunk, fedjünk el vagy változtassunk meg valami alapvetőt. 

Következzenek tehát az alapozók, amiket szeretek és nekem tökéletesen beváltak, mind magamon, mind a vendégeimen.

És ne felejtsétek el: első lépésként mindig a bőrápolás a legfontosabb!



 MAC Face And Body Foundation 

A MAC alapozói mindig megosztóak voltak, ennek ellenére hiába tűnnek fel havonta új márkák újabb alapozói, a MAC mindig biztos pont maradt. A márka színskálája mára egészen elképesztő. Érdekes, hogy a Dior is kiadott nemrégiben egy új backstage alapozót, ráadásul kísértetiesen hasonlító üvegben és névvel, próbálta már valaki közületek?

Face and Body egy vizes alapozó (mindig jól rázzuk fel használat előtt). Gyönyörű finisht érhetünk el vele. Felvihető egészen vékonyan, de építhető is, ha erősebb fedésre vágyunk. Nyáron, ha vékonyan visszük fel, bátrabbak is lehetünk a színekkel és akár egy árnyalattal sötétebb színt is választhatunk, hogy napbarnította hatást érhessünk el. (Fontos, hogy az áll vonalánál mindig jól dolgozzuk el.)


Ha végeredményként 
„glow hatást” szeretnénk elérni – ami manapság az egyik legnagyobb trend - akár össze is keverhetjük strobe krémmel.

Face and Body főleg normál és száraz bőrön a legszebb, de a vízhiányos, olajos bőrön is gyönyörűen mutat, azzal a különbséggel, hogy itt némi extra púderre lesz szükségünk a T-vonalban.


Az én színem ősztől tavaszig: nc 3-4, nyáron pedig: nc 5

 

 

 MAC Fix Fluid Foundation

A Fix Fluid a Mac egyik leghíresebb alapozója. Hihetetlen színskálán elérhető (idén újabb színekkel bővült, ha jól tudom, 64-elemű a színskála). Teljes fedésű matt alapozó, azonban nem kell tőle megijedni, ha jó ecsetet választunk, és megfelelően előkészítjük a bőrt különböző primerekkel, vagy hidratálóval, az eredmény gyönyörű lesz.

Legtöbbször, ha megjelenésem van vagy bulira készülök (szigorúan este 11-ig), és erősebb sminket használok, akkor ezt vetem be. Púder szinte nem is kell hozzá, csak egy áttetsző réteg a T-vonalban.

Az én színem: Nc 27. Egyébként ez egy új szín, idén hozták ki. Ha eddig Nc 25-30 közötti árnyalatot használtál, ajánlom, hogy térj be egy MAC-üzletbe és próbáld ki, gyönyörű!

  

  

Erborian CC krém:

Az üzletek polcai ma már roskadoznak a CC, BB, DD krémektől, annyira, hogy szinte már követni se lehet a kínálatot. Az egyik nagy kedvencem a koreai Erborian márka. (Érdekesség, hogy a márka alapítója egy magyar hölgy!)

Úgy tudom, két szín érhető el belőle, így sajnos előfordulhat, hogy nem találjuk meg a tökéletes árnyalatot, ami egyben a legnagyobb hátránya is a terméknek. Emiatt is figyeljünk oda, hogy a nyakunkra is juttassunk belőle (erre egyébként érdemes mindig ügyelni).

A legjobb kézzel felvinni, mint egy sima hidratáló krémet. Nagy előnye, hogy szépen ápolja a bőrt, és egyáltalán nem ül be a ráncokba. Itt aztán tényleg igaz a „second skin” hatás, a végeredmény pedig magáért beszél!


Az én színem:
 doré

 

Charlotte Tilbury Light Wonder Foundation

 

Charlotte Tilburynél eltöltött hónapok alatt bőven volt időm használni ezt az alapozót ahhoz, hogy átfogó véleményt tudjak mondani róla. Ha jól tudom, Charlotte termékfejlesztő és vezető sminkes volt az Estée Lauder cégen belül, és olyan márkák termékei kerültek ki a kezei alól, mint a MAC vagy a Tom Ford.

Gyönyörű alapozó, egészen vékonyan felvihető és a hatás tényleg magért beszél. A fényvisszaverő pigmenteknek és az anti-aging összetevőinek köszönhetően simává teszi a bőrt, és a finom ráncokat is elhalványítja.

Az én színem: 7 és 6, utóbbi főleg télen.

Ha gondolkozol azon, hogy próba nélkül rendelj belőle, de nem tudod az árnyalatodat, akkor érdemes megnézni a honlapra feltöltött 
videókat. Minden egyes színhez külön HD minőségben feltöltve láthatod a szint.

 

Nektek melyik a kedvenc alapozótok és miért? :)

xx

Böbe

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags