40, à la Éva

2019 május 03

40, à la Éva

 

Körülbelül 8 éve történt, hogy Anyu irodaházának rosszul megvilágított liftjében álltunk (valahogy én mindig ilyen helyeken kötök ki ), és aggódva vizsgálgattam a szemem körüli finom ráncokat. Édesanyám egy laza odaszólással közölte velem: „Mit aggódsz, ma-holnap negyven leszel!” Akkor sokkolt ez a kijelentése, de igaza lett, tényleg elszaladt ez a nyolc év. Mondjuk az is igaz, hogy egy hete hirtelen nem tudta behatárolni, hány éves is vagyok, és ötvenhez közelinek titulált. Remek.

A szarkalábakkal már nem foglalkozom, annál inkább a különleges helyeken felbukkanó szőrszálakkal.

Rettegve megyek fogorvoshoz is, mert abban a fényáradatban tuti, hogy nem a gyökértömést figyeli az asszisztens, hanem a bajuszomat meg a kiszedetlen szemöldökömet (nyilván az államon nincs egy kósza fekete szőrszál sem). Javasoltam is neki, hogy végezzen el egy kozmetikus tanfolyamot, és amíg zsibbadok, legyantázhatná a szemöldökömet. Nagy üzlet lenne 😊

Ezektől függetlenül teljesen jól érzem magam a bőrömben. Bár, mikor Ági unokatestvérem felköszöntött, odavetette, hogy ne lepődjek meg, ha majd egy kicsit lerobbanok a negyvenes éveim elején. De ez nem tart sokáig, és utána újra visszatérsz önmagadhoz, mondta lelkesen. Na ezt annyira sikerült elültetnie bennem, hogy másnapra totál lerobbantam, két hétig vergődtem a náthától. 

Így a végére pedig egy kínos szitu:

Pár éve egy ismerősöm kérdezte tőlem: -Te mikor is múltál negyven? Válaszom: -Két év múlva leszek.

Azonban, hogy ne csak a negatív tapasztalatokat írjam le, megosztom veletek a fodrászom legutóbbi kijelentését: Fantasztikus, hogy ebben a korban még egy ősz hajszálad sincsen.

Így hát, kicsit lerobbanva, az ötvenhez közel, de nem őszülve is csodásan érzem magam: Isten éltessen engem!

Éva





Szólj hozzá

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.


Hasonló cikkek

önbarnítók, önbarnítás
Önbarnító termékek: Az aranyló bőr titka és használati tippek

2023 augusztus 04

De hogyan is működnek ezek a csodás kis palackok, és mit érdemes tudni róluk? Itt találsz választ néhány gyakori kérdésre:

  Elolvasom ➡

  nyári bőrápolás
  Nyári Bőrápolás: A Könnyű Krémek Fontossága + 5 neila kedvenc

  2023 június 20

  Ahogy beköszönt a nyár, bőrünkre is más kihívások várnak. Az intenzív napsugárzás, a meleg és a magas páratartalom mind hatással vannak bőrünk egészségére és hidratáltságára.

  Elolvasom ➡

  nyaralás , neilacare
  Elengedhetetlen Neila termékek a nyaraláshoz

  2023 június 08

  Nyaralásra készülsz, de nem tudod, hogy milyen bőrápolási terméket pakolj a bőröndbe? Ne aggódj, segítünk! Bemutatjuk az 5 kedvenc Neila terméket, amelyeket semmiképpen se hagyj otthon, ha a tökéletes bőrápolást szeretnéd elérni nyaralásod alatt.

  Elolvasom ➡