4 imádni való téli testápoló

4 imádni való téli testápoló

Télen a száraz levegő és a rendszeres fűtés képes nagyon kikezdeni az amúgy is érzékeny bőrömet. Na jó, konkrétan a körülöttem lévő összes barátnőmét is… Állandó téma ilyenkor, hogy ki mivel próbálja csillapítani a viszketést, milyen szuper szérummal, krémmel, géllel igyekszik enyhülést hozni a téli viszontagságoktól kikészült érzékeny bőrnek. (Nagy eséllyel a férfiak itt abba is hagyták az olvasást).

 Nekem seborrhoeás (és viszkető, brrr) a bőröm, ezért három alapdolgot kell mindig szem előtt kell tartanom a vásárlásnál: a kiválasztott ápolókrém/-tej legyen minél könnyebben felszívódó, emellett könnyű és friss illatú, és persze meseszépen hidratáljon.

Semmi nem rosszabb annál, mint egy nehéz, fullasztóan zsíros krém, ha az ember bőre érzékeny. Ráadásul várni is kell egy jó fél órát, ha közvetlenül utána öltöznénk fel.





  Uriage Xemose Emollient Milk

Gyógyszertári éveim alatt Londonban sikerült kikutatnom a gyógyszerészektől a leginkább népszerű termékeket, és azt, hogy mire is kell figyelni, ha érzékeny, seborrhoeás bőrről van szó. Talán a tartós naphiány az oka, de Londonban ez az egyik első számú probléma.


Uriage emolient milk - Nem csak hidratálja és nyugtatja a bőrt, de helyreállítja és védi annak mikroflóráját, a bőrflórát (igen ez egy létező fogalom, hosszabban bőrbaktérium flóra, de erről még később írok..) Parfümmentes, ami kiváló, ha szeborreás, ekcémás, érzékeny bőröd, vagy ha esetleg allergiás vagy az illatokra. Őszintén szólva, ez nem a randi testápolód lesz, amivel csábítasz (a randi előtt felkent, csábító testápolók egy külön topikot érdemelnek, úgyhogy az egy másik blogposztba kerül), viszont hosszú távon a bőröd köszönetet fog mondani érte!




  Mixa Anti-Dryness Body Lotion


Tökéletes, könnyű lágy lotion, az illata a frissen mosott ruha és babapúder keveréke.

Többszörösen újra vásárolandó alaptermének gondolom. Ha nem felejtem el minden nap használni, nem csak babaillatú lesz a bőröm tőle, hanem puha és selymes is. További előny, hogy az ekcémás bőröm is imádja, és sosem okozott problémát. Irány a Dm!

Fő összetevői között a korianderolaj is szerepel, amely gazdag olyan vitaminokban, mint a folsav, C-vitamin, A-vitamin és béta-karotin.

.




Ha az ember lánya tájékozott a beauty bloggerek, vloggerek világában, biztos vagyok benne hogy hallott már az Embryolisse márkáról. Amennyiben a párizsi gyógyszertárakban is járt már, jó eséllyel kosarába tette valamelyik terméküket.

Londonban szinte minden sminkes táskájában megtalálható az arckrém változata, és higgyjétek el, nem véletlenül! Mivel kevés embernél vált ki allergiás reakciót, tényleg elképesztően könnyű, tökéletes választás smink alá. Plusz az is nagy előnye, hogy egyfajta highligher fényt, utóhatást hagy a bőrön! A testápoló nem sokban különbözik, csak a flakon nagyobb, az anyaga pedig egészen folyékony. Finom, lágy, engem a púderillatra emlékeztet, és könnyen felszívódik, szóval simán felveheted a gyapjú pulcsit rögtön utána. Ha mindenképpen hibát kellene benne találnom, talán azt jegyezném meg hátrányként, hogy parfümöt és paraffint tartalmaz.




 

 

Tudom, fura választás így télen, de vajon én lennék az egyedüli, aki, ha beleszimatol a Nivea naptej tubusába, az azonnal visszarepíti a gyerekkori balatoni nyarak időszakára? Londonban sajnos már csak ez maradt itt nekem, szimatolgatni a testápolót, mivel nyár az nincs. :)

A Nivea krémek több mint 100 éve vannak forgalomban, és mondhat rájuk bárki bármit, szinte nincs az a család, ahol ne lenne legalább egy tubussal. Fő hatóanyagai az aloe vera és az avokádóolaj, amely igazi „millenial” összetevő (hiszen, ha épp nem a pirítósra kenjük, akkor mehet a bőrre!), és még nyugtat, hidratál is amellett, hogy a szürke, hideg napokon érezheted magadon a nyár illatát.

xx

Böbe 

 

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags