Önbarnító termékek: Az aranyló bőr titka és használati tippek

Önbarnítás

Önbarnító termékekkel könnyedén és biztonságosan érhetünk el napozott bőrt, anélkül, hogy káros UV-sugaraknak tennénk ki magunkat.

 

De hogyan is működnek ezek a csodás kis palackok, és mit érdemes tudni róluk? Itt találsz választ néhány gyakori kérdésre:

Hogyan működnek az önbarnító termékek? Az önbarnítók hatóanyaga, a dihidroxiaceton (DHA) reakcióba lép a bőr felső rétegében található keratinnal. Ez a reakció sötétebb színű vegyületeket hoz létre, amelyek a bőr felszínén barna árnyalatot eredményeznek.


Hogyan alkalmazzam az önbarnítókat? Az önbarnítók használata előtt fontos alaposan előkészíteni a bőrt. A bőrradír segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, így az önbarnító egyenletesen fog felszívódni. Használat előtt érdemes hidratáló krémet is felvinni a száraz területekre, például a könyökre és térdekre, hogy elkerüljük az egyenetlen elszíneződést. A James Read önbarnító szérum cseppjeit hidratáló krémbe javasolt keverni, és úgy eldolgozni a bőrön, így az extra hidratálással egészen biztos, hogy egyenletes bőr színt kapunk.


Mennyi ideig tart a barnaság? Az önbarnítók hatása általában 3-7 napig tart, attól függően, hogy mennyire rendszeresen hidratáljuk és milyen gyakran fürdünk. Önbarnítás után kerüljük a test száraz dörzsölését, radírozását.


Narancssárga lesz a bőröm? Az önbarnító termékek fejlesztése során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy elkerüljék a narancssárga elszíneződést. A minőségi önbarnítók általában természetes, aranybarna színt adnak a bőrnek.


Használhatok-e túl sok önbarnítót? Túl sok önbarnító használata túl intenzív színt eredményezhet, ami természetellenes hatást kelthet. Fontos betartani a termék használati útmutatóját és csak a megfelelő mennyiséget alkalmazni.


Testre és az arcra különböző önbarnítót kell használni? Nem feltétlenül. Sok önbarnító termék alkalmas mind az arc, mind a test számára. Azonban az arc bőre általában érzékenyebb, ezért érdemes olyan terméket választani, amely kifejezetten arcra lett kifejlesztve.


Az önbarnító termékekkel le lehet barnulni, ha napozok? Az önbarnítók hatása csak a bőr felső rétegére vonatkozik, így nem véd a nap káros UV-sugaraitól. Ha napozni szeretnél, mindig használj megfelelő fényvédelmet is az önbarnítóval együtt.


Van bennük UV szűrő? Az önbarnítók önmagukban nem tartalmaznak UV szűrőt, ezért fontos, hogy kiegészítsük őket egy jó minőségű napvédő krémmel, ha napozni megyünk.


Miért kókusz illatú a legtöbb önbarnító? A kókusz illata az egyik legkedveltebb önbarnítóknál, de természetesen nem minden önbarnító illatozik kókusszal. A kókusz illatát azért választják sok termékben, mert friss és kellemes érzést kölcsönöz, amikor az emberek az önbarnító használata után azonosítják magukat a nyári hangulattal.

 

Neilacare önbarnítók:

 

Kókuszos önbarnító arcpermet

 

 

www.neilacare.hu

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags