HATÓANYAG KISOKOS

Hatóanyag kisokos

 

INCI-elemzés során beszélhetünk aktív és inaktív hatóanyagokról. Aktív hatóanyagoknak azokat a hatóanyagokat nevezzük, amelyek bizonyítottan el tudják érni a termék által ígért hatást. A kísérő összetevők inaktív hatóanyagok, amelyek pl. a termék textúrájáért, kinézetéért, tartósításáért felelnek, de ez a passzivitás nem jelenti azt, hogy ne lenne pozitív, vagy negatív hatásuk a bőrödre - csak épp nem ezektől várható az a javulás, ami miatt a terméket megvetted. Az INCI böngészése során tehát az aktív és az inaktív összetevőket is számításba kell venni, de az, hogy milyen hatóanyagokat használsz a rutinodban, kizárólag a bőrtípusodtól és a bőrproblémádtól függ.

 

 

 

 

 A választásban sokat segíthet az alábbi hatóanyag kisokos:

AHA-savak: Vízben oldódó, bőrfelszíni hámlasztók, amelyek eltávolítják az elhalt szarusejteket, kisimítják a ráncokat, egységesítik a bőrfelszínt, hidratálják és üdévé varázsolják a bőrt. A legismertebb AHA-k a glikolsav, a tejsav, a mandulasav, és a citromsav.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Glikolsav: A legkisebb AHA-sav, így nagyszerűen és gyorsan tud hasznosulni, azonban emiatt kevésbé gyengéd, mint a tejsav - érzékeny bőrrel csak óvatosan vezesd be. Anti-agingre, folthalványításra válaszd.

 

Luneia glikolsav arcmaszk

Tejsav: A leggyengédebb AHA-sav, és ez hámlaszt a legszebben is. Olyan akár egy PAC-MAN - csak ott hámlaszt, ahol van mit, közben selymes, sima bőrt hagy maga után. Kiváló kezdő hámlasztóknak, vagy azoknak, akiknek érzékeny a bőrük, de azért szeretnének is valamilyen hatást látni.

 

 

Mandulasav: Gyengéd AHA-sav, amely antibakteriális hatású. Kiváló zsíros, problémás, érzékeny bőrök kíméletes hámlasztására. Egységes, üde bőrfelszínt biztosít.   

 Pha saval arctisztító mandulasavval

 

BHA/Szalicilsav: Zsírban oldódó sav, amely a pórusok mélyén fejti ki a hatását. Nyugtat, tisztít, gyulladáscsökkent, a problémás, tág pórusú, pattanásos, fekete komedókkal teli bőrök megmentője.

 

 

Luneia Arcszérum niacinamiddal

PHA: Óriásmolekulák, amelyek inkább hidratálják a bőrt, mint hámlasztják. Lassabban szívódnak be, így elsősorban a szuperérzékeny, rozaceás bőrök számára lehet jó választás. Legismertebb képviselői a gluconolactone és a laktobionsav.

 Scientia PHA savas arctonik

Retinoidok: A-vitamin származékok, amelyek bizonyítottan enyhítik a ráncok mélységét, simítanak, feszesítenek, javítják a bőr textúráját, azonban óvatosan kell velük bánni, mivel érzékenységi reakciót, bőrpírt és hámlást okozhatnak - fokozatosan kell hozzájuk szoktatni a bőrt. A retinol kiváló az aknés, heges bőr kezelésére is.

 

Niacinamid/B3-vitamin: Vízben oldódó vitamin, amely segít a pórusok minimalizálásában, feszesíti, üdébbé, egyenletesebbé teszi a bőrfelszínt. Minden bőr számára áldásos, de különösen a zsíros, problémás bőrök számára must-have. Gyakran okoz érzékenységet, ezért csak óvatosan vezesd be a rutinodba. 5%-tól már hatásos.

Luneia hidratáló arcpermet niacinamiddal

 

Azelainsav: Csökkenti a bőrpírt és folthalványító hatású, így különösen a pattanások utáni foltok enyhítésében nyújt kiváló segítséget az érzékeny, problémás bőrök számára.

 

C-vitamin/aszkorbinsav származékok: A C-vitamin erős antioxidáns, amely serkenti a kollagén termelést, hidratál, erősíti az érfalakat, üdévé varázsolja a bőrt, így minden bőrtípus számára jó választás, bár a problémás bőrt nem ez fogja meggyógyítani. Erősíti a fényvédő hatását, így kiváló nappali rutinokba. Resveratrollal, ferulic savval, E-vitaminnal szuper kombinációt alkot.

 

Peptidek/Argireline, Matrixyl, DMAE: A peptidek alfa-aminosavakból álló rövid polimerek. Léteznek szignálpeptidek, szállító peptidek, enzimgátló peptidek, ill. neurotranszmitter blokkoló peptidek is, amelyek meggátolják a mimikai ráncok mélyülését, így hozzájárulnak a mimikai ráncok csökkentéséhez, azaz álbotox hatásúak.

 Scientia Sejtmegújító arszérum

Resveratrol: Bizonyítottan hatékony antioxidáns, amely nagy mennyiségben megtalálható a vörös szőlőben. Anti-aging rutinokban játszik fontos szerepet.

 Patchology rosé szemkörnyékápoló tapasz

Shea vaj: Tele van zsírsavakkal és fitoszterolokkal, így rendkívüli mértékben táplálja, hidratálja és védi a bőrt.

 Malin Korianderes hajbalzsam

Urea: Az urea a bőrünk felszíni rétegében is megtalálható természetes vízmegkötő faktor, ami azt jelenti, hogy a bőrünk remekül tudja hasznosítani. Az urea tartalmú krémek javítják a bőr hidratáltságát, felgyorsítják a bőr megújulási folyamatait.

 Dermaceutic arctisztító hab

Galactomyce: Antioxidáns hatású élesztőféle, amely segít a faggyúmirigyek működésének normalizálásában, hidratál, segíti a hatóanyagok felszívódását, bőrsimító, ragyogásfokozó tulajdonságokkal bír.

Patchology fiatalító szemkörnyékápoló tapasz

 

Squalane: A növényi szkvalán puhítja a bőrt és csökkenti a láthatatlan vízleadását. Nem táplálja a malassezia folliculitist (gombás akne).

 

Jojobaolaj: Az egyik legkönnyebb olaj, amely zsíros bőrökön is alkalmazható, mivel faggyúnormalizáló hatása van. Nem tömíti el a pórusokat, táplál és puhít.

 Scientia tejes olajos lemosó

Copper: Réz peptid, amely támogatja a kollagén és elasztin képzést, erős gyulladáscsökkentő, segíti a bőr optimális működését. Problémás, aknés, sebes bőrök rutinjába kötelező.

 

EUK: Nagyon erős antioxidáns, így leginkább anti-aging rutinokba való hatóanyag.

 

Szuperoxid-dizmutáz: Hihetetlenül fontos gyulladáscsökkentő, regeneráló, ütős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező enzim, amely hatástalanítja a szuperoxid szabadgyököket.

 

Csiganyál: Hidratál, regenerál, támogatja a sejtmegújulást és a kollagén termelést, csökkenti a hegképződést, kiváló sebgyógyító tulajdonságai vannak.

 

Hialuronsav: Vízmegkötő, amely feltölti a bőrt”, feszesít és gyulladáscsökkent. Minden rutinban helye van, vízhiányos bőrök számára azonban egyenesen elengedhetetlen.

 Baiobay hidratáló arckrém

 SPF30 naptej hialuronsavval

Önbarnító arcszérum hialuronsavval

Kollagén: Szilárdító, feszesítő funkciót lát el. Az irhában található fibroblasztok termelik, 25 éves kortól sajnos csökkenni kezd a mennyisége.

 

Cink: Gyulladáscsökkentő, nyugtató hatóanyag az érzékeny, aknés, zsíros bőrök számára.

 

Malin kénpaszta

CBD-olaj: A kannabidiol egy bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, nem pszichoaktív hatóanyag, amely nem tömíti el a pórusokat, és sokat segíthet az érzékeny, aknés bőrök kezelésében.

 

Bakuchiol: Növényi eredetű, 100%-ban természetes retinol-alternatíva, amely a terhesség és a szoptatás ideje alatt is biztonságosan alkalmazható. Rendkívül könnyű, mégis erős anti-aging hatású olaj főleg azok számára, akik félnek kiprólni a retinolt.

Agyag: Felszívja a felesleges faggyút a bőr felszínéről, így segít a pórusokat tisztán tartani.

 L'odaités arcmaszk

 

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags