Téli bőrápolás

Téli bőrápolás

 

 

Az időjárás változásaihoz a bőrápolási rutinodnak is igazodnia kell. Ha nem is érinti minden lépését, a hidratáló krémet mindenképpen, ugyanis bár minden évszakban fontos a hidratálás, különösen télen elengedhetetlen.

 

A hidratáló krém nem hidratál, hanem segít a bőr nedvességtartalmát megőrizni. Ahhoz, hogy a nedvességet hűvös, szeles, csípős időben is meg is tudja tartani a bőröd, a hatóanyagokat a bőrbe kell zárnod zsírosabb, tápláló hidratáló krémekkel. A zsíros krém nem jelenti azt, hogy el kell nehezítenie a bőrt, fontos, hogy nem-komedogén verziókat válassz, pl. faggyúszabályozó olajokkal (pl. jojobaolaj, squalane). Természetesen az is jó megoldás, ha a kedvenc, könnyű hidratálódat olajboosterekkel, olajszérumokkal turbózod fel - 2-3 csepp bőven elég erre a célra.

 

Mivel télen a legtöbb bőr romlik (a zsíros bőrök kicsit kevésbé, ugyanis télen csökken a faggyútermelés mértéke, amit a normál, száraz bőrtípusok és az érzékeny, vízhiányos bőrűek sínylenek meg a leginkább), ez az időszak a nyugtató, gyulladáscsökkentő, barriervédő hatóanyagok időszaka. A bőrtípusod alapján ezeket keresd leginkább:

panthenol, allantoin, bisabolol, keramid, madecassoside/centella, urea, antioxidánsok (pl. zöld tea, niacinamid), növényi olajok.

 

Gazdag hidratálók száraz bőrre:

 

 

 

  

 

Extra tipp: A Bybi boosterekkel tovább fokozhatod a krémjeid nedvességmegőrző, tápláló, regeneráló hatását. Ezeket hozzáadhatod a hidratáló krémedhez vagy akár önmagukban, olajszérumként is használhatod őket a hidratáló alatt vagy fölött.

 

 

Könnyű, mégis tápláló hidratálók kombinált/zsíros bőrre:

 

  

 Doers arckrém

Extra tipp: a hidratálást hidratáló (hialuronsav), barriervédő (niacinamid, madecassoside) és antioxidáns (C-vitamin) tonerekkel és szérumokkal is fokozhatod, ill. válassz AHA (tejsav/glikolsav) és PHA hámlasztókat (gluconolactone, lactobionsav), amelyek hidratálják is a bőrt.

 

Bőrvédő hidratálók érzékeny bőrre:

 

 

 

Extra tipp: A világhírű Egyptian Magic klasszikus bőrápoló, sebgyógyító balzsam a legszárazabb és legérzékenyebb területeket (orr és száj körüli bőr) is védi a csípős hidegtől.

 

 

Ne feledd!

Attól még, hogy kevesebb a napsütés, ugyanúgy kell spf-et használnod télen is - az SPF 25-30 tökéletesen megfelel ebben az időszakban.

 

Fényvédő krém normál, száraz, érzékeny bőrre:

 

Fényvédő fluid normál, kombinált, zsíros bőrre:

 

www.neilacare.hu

Megjegyzés hagyása

Az e-mail címed nem kerül nyilvánosságra. A kötelezően kitöltendő mezőket a * jelöli.

A hozzászólások publikálás előtt ellenőrzésre kerülnek.

Blog categories

Recent Post

Blog tags